Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Гостре профзахворювання медиків на COVID-19 складає 39,5% у структурі нещасних випадків

    За підсумками липня 2020 року у структурі виробничого травматизму галузь охорони здоров’я склала 43% від усіх повідомлень про нещасні випадки, з них 39,5% – випадки гострого професійного захворювання на COVID-19. Про це повідомив начальник управління профілактики страхових випадків виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України Сергій Таровик під час селекторної наради. Участь у заході взяли фахівці управлінь виконавчої дирекції Фонду в областях і місті Києві та керівники профільних відділів управління профілактики страхових випадків.

    На нараді було проаналізовано дані щодо травматизму, профзахворюваності та профілактичної роботи за підсумками І півріччя 2020 року. Висвітлено стан розслідування гострих професійних захворювань внаслідок інфікування коронавірусною інфекцією медичних та інших працівників, роботи яких пов’язані з виконанням професійних обов'язків в умовах підвищеного ризику зараження COVID-19.

    Так, за аналітичними даними 2019 року у структурі травматизму за кількістю виробничих нещасних випадків перше місце займала добувна галузь, яка складала 17,6% від усіх випадків, у той час як галузь охорони здоров’я п’яте місце та складала 6,3% від усіх випадків.

    «Однак, уже за підсумками першого півріччя 2020 року добувна галузь склала 16,7% від нещасних випадків, які стались на виробництвах, а кількість нещасних випадків у галузі охорони здоров’я зросла до 15,2%. За підсумками семи місяців, у зв’язку із унормуванням проведення розслідувань гострого професійного захворювання на COVID-19, відбулось різке зростання кількості завершених розслідувань, і галузь охорони здоров’я дає вже 22,5% від усіх нещасних випадків (43% у липні), а добувна галузь, яка завжди була найтравматичнішою, – 15%. З цих 22,5%: випадків гострого професійного захворювання медичних або інших працівників на коронавірусну хворобу – 17,1% або 421 випадок за сім місяців», – зазначив Сергій Таровик.

    За його словами, в умовах пандемії фахівці Фонду, страхові експерти з охорони праці робочих органів ФССУ мають змінювати акценти і пріоритети своєї роботи та направити зусилля на якісне і оперативне проведення розслідувань випадків захворювання медиків на COVID-19, а також роботу з профілактики і запобігання випадків інфікування під час виконання посадових обов’язків.

    «Ми маємо переформатувати свою роботу, аби уповільнити поширення коронавірусної інфекції серед медичних і інших працівників закладів охорони здоров’я. Потребує великої уваги питання ефективного функціонування системи управління охороною праці тих лікарень, де зафіксовано випадки інфікування медиків. Зараз проводимо аналіз росту гострої профзахворюваності і під час розслідувань розробляємо заходи щодо запобігання, які є обов’язковими до виконання закладами охорони здоров’я», – говорить Сергій Таровик.

    Начальниця відділу організаційно-методичного забезпечення роботи страхових експертів Ірина Васинська акцентувала на важливості та навела приклади правильного оформлення матеріалів за результатами розслідувань випадків захворювання медиків на COVID-19. Надала методичні рекомендації та звернула увагу учасників наради на помилки про підготовці документів. 

    Пресслужба виконавчоїдирекції
    Фонду соціального страхування України


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Травень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    293012345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    272829303112

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання