Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Повідомлення сільгосптоваровиробникам про заходи по підготовці до посіву озимих зернових колосових культур у господарствах Харківської області

    У зв’язку із непоодиноким виявленням у відібраних спеціалістами управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області зразках рослин озимої пшениці збудників таких хвороб, як фузаріоз, альтернаріоз, септоріоз, оливкова пліснява, тверда і летюча сажки та інших хвороб рекомендуємо вжити комплекс профілактичних заходів.
       
        А саме, здійснювати підбір та посів стійких до хвороб сортів.
       
        Сівба має здійснюватися насіннєвим матеріалом, що пройшов очищення, сортування з обов’язковою перевіркою посівних якостей.
       
        Зростанню стійкості до хвороб та шкідників сприяє внесення повного комплексу мінеральних добрив (NPK) з мікроелементами та підбір попередників згідно з рекомендаціями наукових установ.
       
        Важливим прийомом є хімічна обробка насіння (протруєння) проти твердої та летючої сажок, фузаріозу, септоріозу, гельмінтоспоріозу, оливкової плісняви та інших хвороб. Попередньо бажано провести фітоекспертизу насіння на ураженість хворобами, цей захід може допомогти підібати найбільш ефективні протруйники з урахуванням видового складу виявлених хвороб.
       
        Також звертаємо Вашу увагу на те, що персонал залучений до протруєння та роботи з протруєним насінням має бути навченим правилам безпечної роботи з пестицидами та мати відповідні допуски до робіт з пестицидами.
       
        Чинним законодавством передбачено необхідність дотримання норм витрати пестицидів та техніки безпеки. Також обов’язкове ведення журналу обліку протруєного насіння, журналу обліку застосування пестицидів на посівах, нарядів на виконання робіт з пестицидами і агрохімікатами.
       
       


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання