Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    «Гаряча лінія» з начальником служби у справах дітей райдержадміністрації З.М.Галілей

    Впродовж лютого проходила «гаряча лінія» з начальником служби у справах дітей райдержадміністрації Галілей З.М. Тема спілкування «Соціальний захист дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які перебувають під опікою, піклуванням громадян». Пропонуємо вашій увазі питання, які турбували наших земляків, та відповіді на них.

    Які форми влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування переважають у Богодухівському районі?

    - Пріоритетними формами влаштування дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування в Богодухівському районі стали сімейні форми виховання: усиновлення, опіка (піклування), прийомні сім’ї та дитячі будинки сімейного типу.

    Станом на 1 лютого 2013 року з 98 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, під опікою перебуває 61 дитина, 33 дитини у прийомних сім’ях та дитячих будинках сімейного типу, лише 4 дитини перебувають у державних закладах.

    Також протягом 2012 року було усиновлено 4 дитини.

    Скільки в районі прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу?

    - У нашому районі створені один дитячий будинок сімейного типу, в якому виховується 6 дітей-вихованців, та 11 прийомних сімей, в яких виховується 18 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

    Яку допомогу отримують діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування?

    - Держава гарантує підтримку прийомних сімей. Управління соціального захисту населення райдержадміністрації вчасно виплачує державну соціальну допомогу дітям, які перебувають під опікою, у прийомних сім’ях та дитячих будинках сімейного типу у розмірі двох прожиткових мінімумів на кожну дитину та грошове забезпечення батькам-вихователям і прийомним батькам у розмірі 35% від коштів, які виплачуються на дітей.

    З питань створення дитячих будинків сімейного типу та прийомних сімей, усиновлення та встановлення опіки та піклування звертайтеся до служби у справах дітей райдержадміністрації, яка знаходиться за адресою: м. Богодухів, вул. Міліцейська, 2, тел. 3 - 41 - 42.

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Травень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    293012345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    272829303112

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання