Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    «Пряма лінія» з завідувачем сектора взаємодії з правоохоронним органами, оборонної, мобілізаційної і режимно-секретної роботи апарату райдержадміністрації М.М.Шепелем

    Нещодавно в редакції газети «Маяк» пройшла телефонна «пряма лінія» з завідувачем сектора взаємодії з правоохоронним органами, оборонної, мобілізаційної і режимно-секретної роботи апарату райдержадміністрації М.М.Шепелем. Тема спілкування «Призов громадян України на строкову військову службу». До вашої уваги запитання, які задавали земляки, та відповіді на них.

    - Чи мають право на відстрочку від призову на строкову військову службу особи, які здобувають повну вищу освіту?

    - Відстрочка для здобуття освіти на весь період навчання надається громадянам, які навчаються у вищих навчальних закладах за денною формою навчання, у тому числі під час здобуття наступного вищого освітньо-кваліфікаційного рівня вищої освіти.

    Право на вказану відстрочку втрачають громадяни призовного віку, які відраховані з навчальних закладів за власним бажанням, за невиконання навчального плану, порушення умов контракту або недисциплінованість.

    Право на відстрочку від призову на строкову військову службу для здобуття освіти також мають громадяни України, які в рамках міжнародних договорів України навчаються у навчальних закладах інших держав.

    Призовники, яким надано право на відстрочку, зобов’язані щороку до 1 жовтня подавати до військових комісаріатів відповідні документи, що підтверджують таке право.

    - Які умови прийняття на військову службу за контрактом?

    - На військову службу за контрактом приймаються громадяни України, військовозобов’язані та жінки, що виявили бажання проходити військову службу у Збройних Силах України. Призовний вік коливається від 18 до 40 років. Військовослужбовці, які прослужили на строковій військовій службі не менше 3-х місяців, громадяни призовного віку, які мають вищу або професійно-технічну освіту або повну загальну середню освіту і не проходили строкової військової служби, військовозобов’язані, а також жінки, які не мають військових звань офіцерського складу, з відповідною освітою та спеціальною підготовкою віком від 18 до 40 років приймаються на військову службу за контрактом осіб рядового, сержантського і старшинського складу.

    На військову службу за контрактом приймаються громадяни, які визнані військово-лікарськими комісіями придатними за станом здоров’я до проходження військової служби і мають відповідну фізичну підготовку.

    З питань проходження військової служби за контрактом і оформлення особових справ необхідно звернутись до Богодухівського об’єднаного міського військового комісаріату за адресою: м. Богодухів, вул. Пушкіна, 34.

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Травень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    293012345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    272829303112

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання