Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    «Ворог буде переможений. Інших варіантів не існує» – Олег Синєгубов

    У річницю повномасштабного нападу рф на Україну начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов провів пресконференцію разом із керівниками силових структур Харківщини.
       
        «Рівно рік тому ми всі прокинулися під вибухи і всі сумніви щодо намірів ворога, агресора, країни-терориста у нас розвіялись – розпочалася повномасштабна війна. Той час – це був тест: для влади, для всіх сил оборони – ЗСУ, Тероборони, Національної Поліції, Національної Гвардії, органів прокуратури, Служби безпеки, – чи зможемо ми відстояти свою землю, - сказав Олег Синєгубов.
       
        Він зауважив, що перші кілька тижнів військові, органи влади, силові відомства не мали жодної вільної хвилини. Усі об’єдналися та працювали як єдиний організм.
       
        «Викликів було багато. Це і військова сторона, коли ми почали будувати фортифікаційні споруди, реагувати на загрози. Це і висадка десанту, і перекриття злітно-посадкових смуг, і налаштування роботи ППО та інших сил і засобів. Ворог впритул підійшов до околиць міста й все одно Харків вистояв, сили оборони вистояли», – підкреслив Олег Синєгубов.
       
        Території області звільняли у два етапи: навесні та восени 2022 року. Результати жахливої агресії ворога – понад 18 тисяч зруйнованих об’єктів інфраструктури на Харківщині.
       
        За даними керівника Харківської обласної прокуратури Олександра Фільчакова, за рік внаслідок бойових дій в регіоні загинуло 1780 цивільних, з них – 74 дитини. Поранення отримали 2718 цивільних людей, з них 214 – неповнолітніх.
       
        «Правоохоронцями виявлено 21 катівню, встановлено 112 потерпілих цивільних, яких там утримували. Із них 8 людей загинули від тортур. Найбільше катували у Вовчанську. Загалом здійснюється розслідування за фактами 12700 військових злочинів», – розповів Олександр Фільчаков.
       
        Він додав, що 169 людей підірвалися на вибухонебезпечних предметах у Харківській області.
       
        Як зазначив начальник ГУ Нацполіції в Харківській області Володимир Тимошко, наразі 1311 людей перебувають у розшуку як зниклі безвісти. Загалом з 24 лютого 2022 року в розшуку було 2272 людини.
       
        Начальник Головного управління ДСНС у Харківській області Олександр Волобуєв повідомив, що загалом з початку повномасштабної війни рятувальники регіону здійснили більш ніж 10 тисяч бойових виїздів для надання допомоги цивільному населенню, гасіння пожеж, знешкодження вибухонебезпечних предметів, проведення пошуково-рятувальних робіт.
       
        «Ліквідовано близько 2200 пожеж, пов'язаних з обстрілами. Було врятовано з-під завалів 308 людей, вилучено тіла 272 загиблих. Сапери ДСНС здійснили понад 15 тисяч виїздів та знешкодили 58 тисяч ворожих боєприпасів», – повідомив Олександр Волобуєв.
       
        Підсумовуючи події річної давнини, Олег Синєгубов відзначив велику кількість добровольців, які записувалися в лави ЗСУ та Тероборони і відправлялися на захист України.
       
        «Було важко, але ми встояли завдяки тому, що кожен на своєму місці спрацював добре», – наголосив Олег Синєгубов.
       
        Начальник ХОВА зауважив, що в області ще 29 населених пунктів перебувають під тимчасовою окупацією і підводити підсумки ще зарано – війна триває. Проте ворог буде переможений на полі бою. Інших варіантів не існує.
       
        Більше фото
       
       


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Травень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    293012345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    272829303112

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання