Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Медики Харківщини готові до виникнення надзвичайних ситуацій, пов’язаних із радіаційним забрудненням

    Про це повідомив під час брифінгу в Офіційному Медіацентрі директор Департаменту охорони здоров'я ХОВА Максим Хаустов.
       
        Він наголосив, що в Харківській області медики проходять відповідні інструктажі та навчання. Зокрема, працівники «екстренки», сімейної медицини та фахівці лікарень відпрацьовували алгоритм дій, затверджений у разі виникнення радіаційного забруднення.
       
        «Що робити медикам у цій ситуації, які ліки видавати – всі ці рекомендації розроблені й донесені до виконавців. Також готуються місця, які в разі потреби будуть використані для госпіталізації хворих, у тому числі з інших областей», – зазначив Максим Хаустов.
       
        Він наголосив, що радіоактивні викиди, які можливі в результаті аварії на Запорізькій АЕС, на Харківщину можуть потрапити з потоками вітру у вигляді пилу. Директор Департаменту наголосив, що у випадку надзвичайної ситуації перш за все потрібно слідкувати за офіційними повідомлення органів влади, ДСНС, поліції. У жодному разі не можна приймати будь-які препарати, зокрема й калію йодид, до офіційного оголошення про таку необхідність.
       
        «Коли людина приймає потрібну кількість йодиду калію в потрібний час, це може допомогти заблокувати щитоподібну залозу від поглинання радіоактивного І – 131: вона поглинає калій йодид і не має місця для І – 131. Проте не можна приймати ці пігулки на свій розсуд, можуть бути побічні ефекти. Крім того дози препарату розраховуються на вік пацієнтів. Людям за 40 років калій йодид не призначають», - попередив Максим Хаустов.
       
        У разі виникнення необхідності калій йодид можна отримати у пунктах його видачі. Зокрема це лікарні, центри первинної допомоги, а також старостати.
       
        Дані щодо гамма-випромінювання щоденно (тричі на добу) публікують на офіційному сайті Харківського обласного центру контролю та профілактики хвороб.
       
       


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Травень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    293012345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    272829303112

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання