Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    1 серпня розпочнеться реєстрація для участі в сертифікації вчителів математики та української мови і літератури

    Про це повідомляє управління Державної служби якості освіти у Харківській області.
       
        У 2023 році вперше матимуть змогу взяти участь у сертифікації вчителі української мови і літератури та математики (по 500 з кожного предмета), які забезпечують реалізацію нового Державного стандарту на першому циклі базової загальної середньої освіти (5 – 6 класи) та мають стаж педагогічної роботи два і більше років.
       
        У вівторок 1 серпня розпочнеться реєстрація зазначених категорій вчителів для участі в сертифікації.
       
        Реєстрація відбуватиметься через сайт Українського центру оцінювання якості освіти (УЦОЯО) у два етапи: основний (1 – 7 серпня в межах граничної кількості, визначеної для кожної області, та додатковий (8 – 11 серпня) у межах загальної квоти, що не буде використана регіонами.
       
        Після успішної реєстрації учасники будуть допущені до першого етапу сертифікації – незалежного тестування, яке проводитиме УЦОЯО 9 вересня за програмами для вчителів математики та української мови та літератури.
       
        Наступні два етапи – самооцінювання учасниками сертифікації власної педагогічної майстерності та вивчення практичного досвіду роботи – організовує та проводить Державна служба якості освіти України.
       
        Як інформує управління Державної служби якості освіти у Харківській області, у межах визначеної квоти участь у сертифікації зможуть взяти 25 учителів української мови та 25 учителів математики шкіл регіону.
       
        «Державна служба якості освіти вже завершила реєстрацію кандидатів в експерти для проведення третього етапу сертифікації учителів математики й української мови та літератури. Невдовзі розпочнеться їхня підготовка. – повідомляє начальник управління Світлана Вольянська. – Кандидати пройдуть відбір і стануть експертами за умови проходження навчання за програмою, затвердженою Службою, успішно складуть тестування та будуть внесені до загального списку експертів.
       
        Експерт із сертифікації – це педагог-практик, який має досвід педагогічної діяльності не менше 5 років. Експерти оцінюють практичний досвід учителів з інших регіонів України, така оцінка професійна, неупереджена та не містить корупційних ризиків.
       
        Сертифікація педагогічних працівників – це зовнішнє оцінювання професійних компетентностей вчителя, зокрема з педагогіки та психології, практичних вмінь застосування сучасних методів і технологій навчання. Сертифікація виявляє вчителів, які готові сприймати зміни, змінюватися самі, вдосконалюватися та розвиватися, бути рушіями освітніх реформ. У цьому її вагоме суспільне значення. Сьогодні Харківська область вже має 198 учителів початкової школи, сертифікованих протягом 2019 – 2022 років, які успішно працюють у Новій українській школі, є консультантами і наставниками молодих педагогів, освітніми експертами, учасниками робочих груп із розробки нормативних документів, освітніх і навчальних програм, навчально-методичної літератури».
       
       


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання