Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Олег Синєгубов підписав меморандум про партнерство та співпрацю щодо допомоги аграріям

    Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов 7 серпня зустрівся з представниками БО «Міжнародний благодійний фонд "Жнива Перемоги"».
       
        Під час заходу між Харківською ОВА та фондом «Жнива Перемоги» було підписано меморандум для підтримки фермерів. У межах меморандуму та за фінансування фонду Говарда Баффета буде надаватися допомога малим і середнім фермерським господарствам, які постраждали від повномасштабного вторгнення рф.
       
        «Харківські аграрії значно постраждали від російської агресії. Зокрема, 570 тисяч га полів заміновано і не будуть використовуватися. Це приблизно половина наших земель. На сьогодні неможливо приступити до розмінування близько 200 тисяч га, оскільки в області тривають активні бойові дії. До того ж у фермерів була пошкоджена і викрадена техніка, тому вони дуже потребують нового обладнання», – зазначив начальник ХОВА.
       
        Окрім того, Олег Синєгубов наголосив, що на Харківщині нещодавно отримали сертифікат на нову машину для розмінування . Ця техніка коштує дешевше, ніж закордонні аналоги і дозволить пришвидшити темпи розмінування.
       
        «Зараз у межах співпраці маємо перемістити до Харківщини 10 комбайнів і 5 тракторів. Потім ще досталятимемо сівалки та інше сільськогосподарське обладнання. Будемо шукати можливості перекидувати додаткову техніку з інших регіонів», – сказав народний депутат України Дмитро Соломчук.
       
        Окрім того, під час зустрічі обговорили можливість компенсації логістики для фермерів.
       
       


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Травень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    293012345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    272829303112

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання