Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    ВПО Харківщини отримали понад 7 мільярдів гривень допомоги на проживання

    Про забезпечення соціального захисту внутрішньо переміщених осіб у Харківській області йшлося під час брифінгу в Офіційному Медіацентрі 13 вересня.
       
        Як зазначила перша заступниця директора Департаменту соціального захисту населення Харківської ОВА Тетяна Печура, наразі в області на обліку перебувають 517,3 тис. внутрішньо переміщених осіб. Найбільшу кількість переселенців зареєстровано в Харківській міській громаді, а також у Зміївській, Валківській та Богодухівській міських громадах.
       
        Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 20 березня 2022 року внутрішньо переміщені особи своєчасно отримують допомогу на проживання. Загальний розмір цих виплат станом на 1 вересня склав понад 7 млрд грн.
       
        За дорученням начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова, в області покращується якість надання соціальних послуг громадян, зокрема психосоціальної підтримки для ВПО. Так, за сприяння ЮНІСЕФ в області планується відкрити перші «Центри життєстійкості».
       
        «Насамперед готується відкриття цих Центрів у 6 пілотних громадах. Проте надалі набутий досвід планується розповсюдити на усі інші громади області», - зазначила Тетяна Печура.
       
        До кінця року планується відкрити Центри у Чугуївській, Балаклійській, Пісочинській, Кегичівській, Красноградській та Валківській громадах.
       
        Крім того, ще більш розширити напрямки допомоги підтримки внутрішньо переміщеним особам дозволить прийняття комплексної Програми з підтримки ВПО Харківської області на період 2023 – 2027 роки. Проєкт Програми внесено для розгляду на наступне пленарне засідання сесії обласної ради. Зокрема Програмою передбачено реалізацію заходів щодо забезпечення належних умов проживання для ВПО у місцях компактного проживання, надання фінансової підтримки переселенцям, яка за умови співфінансування буде спрямована на придбання житла.
       
       


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Травень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    293012345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    272829303112

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання