Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Цьогоріч національний мультипредметний тест складатимуть майже 17 тисяч абітурієнтів Харківщини

    Про особливості та порядок проведення національного мультипредметного тесту в 2024 році розповіли під час брифінгу в Офіційному Медіацентрі Харківської ОВА.
       
        Як зазначила директорка Департаменту науки і освіти Харківської ОВА Ольга Безпалова, Харківщина вже третій рік поспіль буде проводити такий тест в умовах правового режиму воєнного стану.
       
        «У зв'язку з цим особлива увага приділяється саме створенню тимчасових екзаменаційних центрів, де буде відбуватися реєстрація і складання тестів абітурієнтами. На даний момент орієнтовна кількість учасників становить близько 17 тисяч осіб. Це випускники закладів загальної середньої освіти попередніх років, а також абітурієнти, які завершують здобуття загальної середньої освіти у школах, профтехах або закладах фахової передвищої освіти», – повідомила Ольга Безпалова.
       
        Також, за її даними, на Харківщині планується створення близько 50 тимчасових екзаменаційних центрів у 10 населених пунктах області.
       
        Ольга Безпалова підкреслила, що реєстрація основної сесії починається вже наступного тижня – 14 березня і триватиме до 11 квітня. Протягом цього часу абітурієнти матимуть можливість зареєструватися у своїх кабінетах і подати усі необхідні документи. Для тих осіб, які не зможуть з будь-яких причин це зробити протягом визначеного терміну, буде надано додаткову можливість: з 10 по 15 травня.
       
        Крім того директорка Департаменту наголосила, що наразі вже проводиться консультативна та підготовча робота з абітурієнтами. Основна увага приділяється створенню безпечного освітнього простору.
       
        «Наше головне завдання – створення безпечних умов для того, щоб діти склали національний мультипредметний тест і вступили до тих закладів вищої освіти, які вони планують», – говорить Ольга Безпалова.
       
        У свою чергу директор Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти Олександр Сидоренко зауважив, що в цьому році НМТ міститиме чотири блоки завдань, три з яких обов’язкові, а четвертий на вибір вступника. Обов’язкові навчальні предмети – українська мова, математика, історія України, а на вибір – українська література, одна з іноземних мов ( англійська, німецька, французька або іспанська ), біологія, хімія, фізика та географія. Учасники самостійно обирають четвертий предмет НМТ та мають вказати його під час реєстрації.
       
        «НМТ для учасника проходитиме в один день. Тестування проходитиме 240 хвилин. Два предмети (українська мова та математика) до перерви та два (Історія України та предмет за вибором) після неї» – сказав Олександр Сидоренко.
       
        На виконання завдань кожного предметного тесту орієнтовно відведено по 60 хвилин – учасники зможуть самостійно розподіляти свій час в межах першого та другого блоку. Після першого блоку учасники НМТ матимуть 20 хвилин перерви.
       
        Інформацію про результати основної сесії НМТ за шкалою 100-200 балів буде розміщено на персональних сторінках учасників тестування до 2 липня 2024, додаткової сесії – до 26 липня 2024 року.
       
        Додаткова інформація на сайтах Українського центру оцінювання якості освіти та Харківського РЦОЯС.
       
       


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Травень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    293012345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    272829303112

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання