Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Вдячний усім, хто зберігає робочі місця для людей – Президент України зустрівся з представниками бізнесу на Харківщині

    Президент Володимир Зеленський узяв участь у презентації економічної платформи «Зроблено в Україні» та зустрівся з представниками бізнесу на Харківщині.
       
        Глава держави подякував підприємцям за збереження економіки регіону під час війни.
       
        «Ми готові поговорити про те, які у вас є найболючіші питання. Де ми можемо допомогти – будемо це робити», – зазначив Володимир Зеленський.
       
        Президент наголосив, що зараз важливо посилювати протиповітряну оборону, відновлювати електро- та водопостачання, будувати бомбосховища у школах на Харківщині. Глава держави також зазначив, що Кабінет Міністрів має ухвалити рішення щодо виплати компенсацій харків’янам та місцевим підприємствам за використання пального для генераторів.
       
        Перша віцепрем'єр-міністерка України Юлія Свириденко зауважила, що Харківщина активно залучена до державних програм підтримки.
       
        «На всі програми підтримки в межах «Зроблено в Україні» у державному бюджеті закладено 45 мільярдів, щонайменше півтора мільярда буде на Харківську область. Ця сума не є лімітом. Що активніше бізнес долучатиметься до програм підтримки, то більшою може бути сума. Із бізнесом Харківщини ми також порушили питання розширення локалізації на нові категорії товарів і пріоритету для українських виробників у публічних закупівлях. Маємо купувати вітчизняне і як держава, і як громадяни. Особливо коли українські товари виробляються в таких складних умовах», – наголосила вона.
       
        Під час діалогу з представниками бізнесу йшлося про те, що сьогодні з урахуванням ситуації в регіоні уряд працює над низкою рішень. Зокрема, розглядають можливість збільшити розмір мікрогрантів для бізнесу Харківщини з 250 тис. грн до 500 тис. грн.
       
        Крім того, міністерствам і відомствам доручили опрацювати можливість надати мікро-, малим і середнім підприємствам у Харкові портфельні гарантії, а також встановити пільгові тарифи на залізничні вантажні перевезення зі станцій на прифронтових територіях.
       
       


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Травень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    293012345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    272829303112

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання