Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    «Гаряча лінія» з начальником Богодухівського відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань Г.I.Житник

    З 1 по 31 липня 2013 року проходила «гаряча лінія» з начальником Богодухівського відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань Житник Галиною Іванівною на тему «Проблеми виробничого травматизму».

    У ході проведеної «гарячої лінії» за телефоном відділення Фонду жителями району були задані наступні питання:

    Чи розслідуються нещасні випадки, якщо працівник йшов на роботу або повертався з роботи і з ним трапився нещасний випадок?

    Розслідування та облік нещасних випадків, що сталися з працівниками під час прямування на роботу чи з роботи пішки, на громадському, власному або іншому транспортному засобі, що не належить підприємству і не використовується в інтересах підприємства, проводяться згідно з порядком розслідування та обліку нещасних випадків невиробничого характеру. Постанова КМУ від 22.03.2001 р. №270.

    Чи підлягають розслідуванню нещасні випадки, які сталися з фізичною особою –підприємцем ?

    Так, проводяться. У разі, коли нещасний випадок стався з фізичною особою - підприємцем чи особою, що забезпечує себе роботою самостійно та добровільно застрахована у Пенсійному фонді України за умови сплати нею внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, розслідування організовує Фонд за місцем настання нещасного випадку, який утворює комісію у складі не менш як три особи.

    Чи буде нещасний випадок пов’язаний з виробництвом, якщо він стався під час виконання обов’язків, не передбачених посадовими обов’язками?

    Згідно п. 7 ст. 15 Порядку розслідування нещасний випадок визначається таким, що пов'язаний з виробництвом, і складається акт за формою Н-1, є виконання дій в інтересах підприємства, на якому працює потерпілий, тобто дій, які не належать до його трудових (посадових) обов’язків, зокрема із запобігання виникненню аварій або рятування людей та майна підприємства, будь-які дії за дорученням роботодавця; участь у спортивних змаганнях, інших масових заходах та акціях, які проводяться підприємством самостійно або за рішенням органів управління за наявності відповідного розпорядження роботодавця.

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Травень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    293012345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    272829303112

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання