Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    "Пряма лінія" з начальником Богодухівського відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань І.Г.Житник

    3 вересня 2013 року в редакції газети «Маяк» пройшла “пряма лінія” з начальником Богодухівського відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань Житник Галиною Іванівною за темою “Нешкідливі та безпечні умови праці — запорука здоров'я працюючих” .

    У ході проведеної “прямої лінії” за телефоном жителями району були задані наступні питання:

    - “Чи обов'язково потрібна і з якою метою проводиться атестація робочих місць за умовами праці?”.

    - “Атестація робочих місць за умовами праці проводиться згідно Постанови КМУ від 01.09.1992 року № 442. Атестація проводиться на підприємствах і організаціях незалежно від форм власності й господарювання, де технологічний процес, використовуване обладнання, сировина та матеріали є потенційними джерелами шкідливих і небезпечних виробничих факторів, що можуть несприятливо впливати на стан здоров'я працюючих, а також на їхніх нащадків як тепер, так і в майбутньому.

    Основна мета атестації полягає у регулюванні відносин між власником або уповноваженим ним органом і працівниками у галузі реалізації прав на здорові й безпечні умови праці, пільгове пенсійне забезпечення, пільги та компенсації за роботу у несприятливих умовах.

    - “З якою періодичністю повинні видаватися робочі рукавиці та робочий одяг?”.

    - “Видача засобів індивідуального захисту організовується згідно “Положення про порядок забезпечення працівників спеціальним одягом, спеціальним взуттям та іншими засобами індивідуального захисту”, затвердженого наказом Держгірпромнагляду від 24.03.2008 року № 53, а норми видачі та строки носіння регламентуються галузевими нормами видачі.

    В середньому костюм бавовняний видається на 12 місяців, а рукавиці, в залежності від їх марки та призначення, видаються від однієї зміни до 6 місяців.

    - “Чи існують норми температурного режиму для приміщень, де працюють працівники?”

    - “Так, такі норми існують. Оптимальна температура для виробничих приміщень повинна складати від 16 до 24ºС у холодний період та від 18 до 25ºС у теплий період року. При цьому об'єм виробничого приміщення на одного працівника повинен бути не менше як 15 м3, а площа - не менше ніж 4,5 м2.”

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Травень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    293012345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    272829303112

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання