Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    "Гаряча лінія" з директором Богодухівського районного центру зайнятості Н.В.Лещенко

    Протягом серпня проходила «гаряча лінія» з директором Богодухівського районного центру зайнятості Лещенко Н.В.
    Тих, хто зателефонував, цікавили наступні питання:

    Чи здійснює служба зайнятості сприяння в підприємницькій діяльності громадянам, які мають бажання започаткувати власну справу?

    Основне завдання служби зайнятості – сприяння в працевлаштуванні громадян, які шукають роботу, та безробітних. Організація власної справи – це один із видів зайнятості, коли людина забезпечує себе роботою самостійно, а також може створювати робочі місця для інших громадян. Тому служба зайнятості здійснює орієнтацію на підприємницьку діяльність, виявляє потенційних підприємців та всіляко підтримує підприємницьку ініціативу безробітних громадян.

    Чи надається допомога для започаткування власної справи випускникам вищих навчальних закладів?

    Одноразова виплата допомоги по безробіттю для організації безробітними підприємницької діяльності надається застрахованим особам визнаних у встановленому порядку безробітними, яким виповнилось 18 років, та які не можуть бути працевлаштовані у зв’язку з відсутністю на ринку праці підходящої роботи. Особи, які є випускниками вищих навчальних закладів, можуть отримати зазначену допомогу по безробіттю у випадку наявності у них трудового стажу із сплатою внесків до Фонду загальнообов’язкового державного страхування України на випадок безробіття, оформленого у встановленому порядку (у трудовій книжці).

    Які документи необхідно подати безробітному, щоб отримати допомогу по безробіттю одноразово для започаткування власної справи?

    Для розгляду питань щодо отримання допомоги безробітний подає до центру зайнятості заяву про надання допомоги та бізнес-план.

    Яка сума коштів виплачується службою зайнятості для організації власної справи?

    Одноразова виплата допомоги по безробіттю здійснюється у розмірі річної суми допомоги по безробіттю, визначеної конкретному безробітному. Якщо безробітний вже отримав частину призначеної допомоги по безробіттю, то виплачується її залишок.

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Травень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    293012345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    272829303112

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання