Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Основні напрями реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні у сфері транспортної інфраструктури

    Сьогодні Україна стоїть перед нагальною потребою здійснення широкомасштабної реформи місцевого самоврядування і територіальної організації влади в Україні. Ефективне проведення реформи сприятиме реалізації Україною політики європейської інтеграції та розвитку співробітництва з європейськими інституціями.

    Реформування місцевого самоврядування неможливе без оновлення конституційного регулювання системи територіальної організації влади, розробки ряду нових законів про місцеве самоврядування.

    Існуюча в Україні система місцевого самоврядування сьогодні не відповідає потребам суспільства. Функціонування місцевого самоврядування не спрямовано на реалізацію його головного призначення - створення та підтримку сприятливого життєвого середовища, необхідного для всебічного розвитку людини, надання мешканцям територіальних громад якісних та доступних публічних послуг на основі сталого розвитку дієздатної громади.

    Передача повноважень держави органам місцевого самоврядування здійснюється шляхом прийняття відповідних законів України. До повноважень, переданих органам місцевого самоврядування спроможних територіальних громад, належать і така публічна послуга як громадський транспорт.

    У зв'язку з перенесенням на рівень громад значної частини функцій публічної влади з міркувань доцільності та субсидіарності, однією з функцій місцевого самоврядування районного рівня має стати:

    - розвиток районної інфраструктури - передусім шляхів районного значення, пасажирського транспорту.
    До функцій органів місцевого самоврядування обласного рівня має бути віднесено:
    - розвиток обласної інфраструктури - передусім шляхів обласного значення, міжрайонного та міжобласного пасажирського транспорту.

    Завідувач сектора інфраструктури
    районної державної адміністрації
    О.В. Кириченко

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Травень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    293012345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    272829303112

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання