Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Реформи – це життєва необхідність

    Як зазначено в Концепції реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні, перед місцевим самоврядуванням постали великі виклики, які потребують ефективного та швидкого реагування, крім іншого, це зношеність водопостачальних мереж і житлового фонду та ризик виникнення техногенних катастроф в умовах обмеженості фінансових ресурсів місцевого самоврядування для інвестицій в інфраструктуру; складна демографічна ситуація у більшості територіальних громад; тенденція до надмірної централізації повноважень та фінансово-матеріальних ресурсів. Зазначені виклики посилюються проблемами правового та законодавчого характеру.

    Для вирішення проблем в діяльності органів місцевого самоврядування та органів виконавчої влади необхідно створити належні правові, матеріальні, фінансові та організаційні умови для забезпечення здійснення їх повноважень.

    Як зазначено в Концепції, для її реалізації на першому, підготовчому, етапі передбачається, крім іншого, удосконалити систему планування території громад, вирішити питання забезпечення об’єднаних громад схемами планування території та генеральними планами розвитку. Існуючі генеральні плани населених пунктів району застарілі, виготовлені в 60-80 роках минулого сторіччя. Містобудівна документація потребує негайного оновлення та розроблення. Але фінансова незабезпеченість місцевих бюджетів, унеможливлює цю роботу (кошти на оновлення генерального плану на цей рік передбачені тільки в міському бюджеті у сумі 100 тис.грн.). Тому потрібне формування ефективного місцевого самоврядування, необхідна державна підтримка в такому глобальному питанні як забезпеченість містобудівною документацією.

    Очікувані результати від реалізації Концепції – доступні адміністративні та інші послуги. Вже зараз відділом містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства райдержадміністрації відповідно до чинного законодавства на безоплатній основі населенню та юридичним особам надаються такі адміністративні послуги, як видача будівельного паспорта забудови земельної ділянки, надання містобудівних умов та обмежень забудови земельної ділянки, видача паспорта прив’язки тимчасової споруди для провадження підприємницької діяльності, погодження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки. На кожну послуга розроблені інформаційні картки, які розміщенні на інформаційному стенді відділу за адресою: м.Богодухів, вул. Міліцейська, 2.

    Максимальне забезпечення надання високоякісних та доступних адміністративних та інших послуг – це основна мета Концепції реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні.

    Начальник відділу містобудування,
    архітектури та житлово-комунального
    господарства райдержадміністрації
    Т.М.Масалітіна

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Травень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    293012345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    272829303112

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання