Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Більше 50 тис. безробітних працевлаштовано в області протягом 2013 року

    Про це сьогодні на прес-конференції на тему «Реалізація в регіоні завдання Президента України щодо стимулювання підвищення зайнятості населення, завдання і перспективи на 2014 рік» розповів директор Харківського обласного центру зайнятості Володимир Міненко.

    Він розповів, що за 11 місяців до центру зайнятості Харківської області звернулося майже 104 тис. осіб, які шукають роботу. Отримали допомогу у працевлаштуванні за 11 місяців 53,5 тис. осіб, що на 3 тис. більше минулого року. До оплачувальних громадських робот було залучено майже 24 тис. осіб, до професійного навчання - 15,5 тис. осіб. Володимир Міненко зазначив, що за цими показниками Харківська область посідає 1 місце в Україні.

    «В цьому році ми працювали за новими напрямками, згідно з законом України «Про зайнятість населення», який вступив у дію з 1 січня. Відповідно до Закону зараз існує компенсація роботодавцям єдиного соціального внеску за працевлаштування осіб, які не є конкурентоспроможні на ринку праці. Таким чином в області майже 700 осіб були працевлаштовані», - сказав Володимир Міненко.

    Директор обласного центру зайнятості Харківської області також зазначив, що з 1 січня 2014 року вступить в дію норма закону, згідно з якою роботодавець, який сплачує заробітну плату у розмірі вище ніж 3 мінімальні заробітні плати, буде отримувати компенсацію у розмірі 50% єдиного соціального внеску. «Це робиться для того, щоб стимулювати роботодавця офіційно виплачувати зарплату та збільшувати її розмір», - підкреслив Володимир Міненко.

    Джерело: Харківська ОДА

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання