Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    "Пряма лінія" з начальником управління соціального захисту населення райдержадміністрації Жижирій Н.В.

    21 січня в управлінні соціального захисту населення райдержадміністрації відбулася «пряма лінія» з начальником управління Жижирій Наталією Володимирівною.

    Тих, хто зателефонував на «пряму лінію», цікавили наступні питання:

    Рябка Майя Дмитрівна, пенсіонерка, м. Богодухів, вул. Івченка, 28.

    Хто із членів сім’ї має заповнювати заяву на субсидію?

    Заява на призначення субсидії має заповнюватися особою, на яку відкрито особовий рахунок по оплаті житлово-комунальних послуг.

    Мірошниченко Ольга Іванівна, пенсіонерка, м. Богодухів, вул. Катукова, 7/31.

    Чоловік та дружина зареєстровані за різними адресами. Чи можна у такому випадку призначити субсидію на загальну площу житла за рішенням комісії?

    Відповідно до пункту 4 Положення про порядок призначення та надання населенню субсидій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21 жовтня 1995 р. №848 (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 22 вересня 1997 р. №1050) (далі – Положення), норма володіння чи користування загальною площею житла та нормативи користування комунальними послугами встановлюються виходячи з 21 кв.метра на наймача і кожного зареєстрованого у житловому приміщенні (будинку) та додатково 10,5 кв.метра на всіх тут зареєстрованих, а для громадян, які проживають в однокімнатній квартирі, - на загальну площу незалежно від розміру квартири.

    Разом з тим, пунктом 6 зазначеного Положення норма володіння чи користування загальною площею житла уточнюється для окремих випадків, а саме: якщо особа, що перебуває в шлюбі, проживає окремо від чоловіка (дружини) сама або з неповнолітніми дітьми, на яких не отримує аліментів (за рішенням суду або за домовленістю), і є уповноваженим власником, співвласником або наймачем житла, на якого (яку) відкрито особовий рахунок, субсидія призначається лише на норму володіння чи користування житловою площею без врахування додаткових 10,5 кв. метра на сім’ю.

    Звертаємо увагу, що пункт 6 Положення не передбачає у таких випадках призначення субсидії на загальну площу житла за рішенням комісії.

    Ураховуючи зазначене, а також те, що громадянин перебуває у зареєстрованому шлюбі, і його дружина зареєстрована і проживає окремо, субсидія може бути призначена заявнику лише на норму володіння чи користування житловою площею – 21 кв.метр (без врахування додаткових 10,5 кв.метра на сім’ю).

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Травень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    293012345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    272829303112

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання