Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    "Гаряча лінія" з директором Богодухівського районного центру зайнятості Н.В.Лещенко

    У січні 2014 року проходила «гаряча лінія» з директором Богодухівського районного центру зайнятості Н.В.Лещенко.
    Пропонуємо питання-відповіді:

    1. Я проживаю в м.Харкові, проте зареєстрована в Богодухівському районі, хочу зареєструватися у службі зайнятості. До якого центру зайнятості маю подати документи та які саме?

    Відповідно до Порядку реєстрації, перереєстрації безробітних та ведення обліку осіб, які шукають роботу, що затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 20 березня 2013 р. № 198 реєстрація безробітних, які звертаються за сприянням у працевлаштуванні проводиться незалежно від зареєстрованого місця проживання чи перебування. Реєстрація проводиться за умови пред’явлення паспорта громадянина України або тимчасового посвідчення громадянина України, облікової картки платника податків, трудової книжки (цивільно-правового договору чи документа, який підтверджує період зайнятості), а в разі потреби також військового квитка, диплома чи іншого документа про освіту. Отже, Ви маєте право звернутися за реєстрацією в центр зайнятості, який для Вас буде найбільш зручним.

    2. Фізична особа-підприємець запропонував мені роботу. Як легально працевлаштуватися до ФОП?

    Кожен громадянин, який влаштовується на роботу, повинен пам’ятати, що отримання зарплати «в конверті» сьогодні позбавляє його в майбутньому соціального захисту у разі безробіття, тимчасової втрати працездатності, нещасного випадку на виробництві, при виході на пенсію тощо. Для забезпечення свого майбутнього найманий працівник повинен вимагати від роботодавця легально оформити трудові відносини шляхом укладення трудового договору. Відповідно до Порядку реєстрації трудового договору між працівником і фізичною особою, яка використовує найману працю, що затверджений наказом міністерства соціальної політики України від 08.06.2001 року № 260 (зі змінами) укладений у письмовій формі трудовий договір між працівником і фізичною особою у трьох примірниках фізична особа повинна подати на реєстрацію до державної служби зайнятості за місцем свого проживання у тижневий строк з моменту фактичного допущення працівника до роботи.

    3. Чи можливо відкрити власну справу за сприянням служби зайнятості, який розмір допомоги виплачується на ці цілі?

    Так, центром зайнятості надається такий вид послуг. Допомога по безробіттю може виплачуватися одноразово для організації підприємницької діяльності безробітним, які не можуть бути працевлаштовані протягом одного місяця у зв’язку з відсутністю на ринку праці підходящої роботи. Одноразова виплата допомоги по безробіттю для організації безробітним підприємницької діяльності здійснюється у розмірі річної суми допомоги по безробіттю. Якщо безробітний вже отримав частину призначеної допомоги по безробіттю, то виплачується її залишок.

    4. Мені вже виповнилося 45 років, я працюю, чи можу я отримати ваучер для підвищення кваліфікації?

    Особи віком старше 45 років, страховий стаж яких становить не менше 15 років, мають право до досягнення пенсійного віку на одноразове отримання ваучера для підтримання їх конкурентноспроможності шляхом перепідготовки, спеціалізації, підвищення кваліфікації за професіями та спеціальностями для пріоритетних видів економічної діяльності. Перелік професій, спеціальностей та напрямів підвищення кваліфікації за якими може бути виданий ваучер затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 20 березня 2013 року № 207 «Про затвердження Порядку видачі ваучерів для підтримання конкурентноспроможності осіб на ринку праці».

    Для визначення можливості отримання Вами ваучера Вам необхідно звернутися до Богодухівського районного центру зайнятості та пред’явити перелік таких документів: паспорт, трудова книжка (копію трудової книжки, засвідчену роботодавцем (для осіб, у яких трудова книжка зберігається у роботодавця) документ про освіту, реєстраційний номер облікової картки платника податків (крім осіб, які через свої релігійні переконання відмовилися від його прийняття).

    5. Я житель с. Максимівка, закінчив школу декілька років тому, довідався про можливість навчання у Харківському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості, Які переваги в такому навчанні, та які професії можливо отримати?

    Серед переваг навчання у Харківському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості є гарантоване працевлаштування слухачів, що вчаться за направленням служби зайнятості, стислі терміни навчання, максимальне врахування вимог роботодавців, використання в учбовому процесі новітніх технологій та обладнання, можливість навчатися за індивідуальною формою, комфортні умови навчання та проживання для людей різного віку.

     Професії, за якими проводиться навчання досить актуальні на ринку праці. Зокрема, це - оператор верстатів з програмним керуванням, швачка, кравець, в’язальниця трикотажних виробів та полотна, перукар (перукар – модельєр), манікюрниця, педикюрниця, токар, фрезерувальник, слюсар-ремонтник, налагоджувальник верстатів і маніпуляторів з програмним керуванням, кухар, верстатник широкого профілю, заточувальник, виноградар, оператор з обробки інформації та програмного забезпечення, адміністратор, візажист, косметик, покоївка.

    За детальними роз’ясненнями звертайтеся до Богодухівського районного центру зайнятості за адресою: м. Богодухів, вул. Генерала Моргунова, 7, т. (05758) 3-02-34.

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Травень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    293012345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    272829303112

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання