Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    "Пряма лінія" з начальником служби у справах дітей райдержадміністрації Галілей З.М.

    11 лютого відбулася «пряма лінія» з начальником служби у справах дітей райдержадміністрації Галілей З.М. на тему: «Набуття дитиною статусу дитини-сироти або дитини, позбавленої батьківського піклування»

    Пропонуємо питання-відповіді «прямої лінії»:

    - В яких випадках дитина стає сиротою чи позбавленою батьківського піклування?

    Дитина-сирота - це дитина, у якої померли або загинули батьки, що підтверджується свідоцтвом про смерть кожного з них.

    Дитина позбавлена батьківського піклування, це дитина - батьки якої позбавлені судом батьківських прав, або визнані судом безвісно відсутніми, визнані судом недієздатними, відбувають покарання в місцях позбавлення волі та ін.

    - Які кошти отримують діти–сироти та діти, позбавлені батьківського піклування?

    Дітям–сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування, які перебувають під опікою, у прийомних сім’ях та дитячих будинки сімейного типу виплачується державна соціальна допомога у розмірі двох прожиткових мінімумів на кожну дитину.

    - Поясніть, будь ласка, процедуру позбавлення батьків батьківських прав.

    Попередньо питання про доцільність позбавлення батьківських прав розглядається на комісії з питань захисту прав дитини при Богодухівській райдержадміністрації. Позов про позбавлення батьківських прав подається до суду, у випадку коли батьки ухиляються від виконання батьківських обов’язків по вихованню дитини, жорстоко поводяться з дитиною, є хронічними алкоголіками або наркоманами та ін.

    Третьою особою по справі є служба у справах дітей Богодухівської районної державної адміністрації.

    У разі позбавлення судом батьківських прав, дитина набуває статусу дитини, позбавленої батьківського піклування, відповідно до розпорядження голови Богодухівської районної державної адміністрації.

    Діти даної категорії в подальшому влаштовуються до однієї із форм сімейного виховання: усиновлення, опіка (піклування), прийомні сім’ї та дитячі будинки сімейного типу.

    - Я маю намір усиновити дитину. Що для цього потрібно?

    На обліку служби у справах дітей районної державної адміністрації перебуває 35 дітей, яких можна усиновити. Для цього потрібно звернутися до служби у справах дітей, де Вам нададуть інформацію щодо збору пакету документів та процедури усиновлення.

    Щоб здійснилася Ваша мрія та мрія ще однієї дитини бути в родині, запрошуємо Вас до служби у справах дітей Богодухівської районної державної адміністрації, яка знаходиться за адресою:

    вул. Міліцейська, буд. 2, тел.3-41-42.

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Травень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    293012345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    272829303112

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання