Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    На сьогодні одне з головних завдань – постійне інформування населення щодо правил поведінки в умовах надзвичайних ситуацій

    Сьогодні в ході апаратної наради у голови районної державної адміністрації завідувач сектора цивільного захисту населення Церковний С.М. проінформував присутніх зі станом виконання в районі постанови Кабінету Міністрів України від 26 червня 2013 року №444 «Про затвердження Порядку здійснення навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях».

    Зокрема, Сергій Михайлович зазначив, що навчання працюючого населення здійснюється безпосередньо на підприємстві, установі та організації, згідно з програмами підготовки працівників до дій у надзвичайних ситуаціях, а також під час проведення спеціальних об’єктових навчань і тренувань з питань цивільного захисту.

    За даними районного відділу ГУ ДСНС України в Харківській області з початку року план навчання працівників, що проводиться шляхом проведення учбових тренувань, виконується (125 осіб до 110 запланованих). Це й зрозуміло, адже установи перевіряються та контролюються відповідними органами виконавчої влади. Сюди входять 29 потенційно-небезпечних об’єктів (підприємства, діяльність яких пов’язана з добуванням, переробкою, зберіганням паливно-мастильних матеріалів та використанням хімічних речовин).

    Також було зауважено, що на високому рівні здійснюється навчання дітей. Підготовка учнів та студентів здійснюється в рамках вивчення предметів «Основи здоров‘я» та «Захист Вітчизни». Практичне закріплення теоретичного матеріалу здійснюється шляхом щорічного проведення Дня цивільного захисту.

    «Робота в даному напрямку для нас нова. Адже раніше законодавством не передбачався механізм навчання непрацюючого населення. Наказом начальника цивільного захисту району від 20 березня 2014 року №4 поставлено завдання керівникам сільських, селищних рад району та КП «Богодухівжитло» створити консультаційні пункти з питань цивільного захисту, призначити відповідальних осіб та забезпечити матеріально-технічне оснащення консультаційних пунктів. Про результати даного напрямку роботи можна буде вже сказати після проведення у вересні-жовтні поточного року огляду-конкурсу»,- наголосив Сергій Михайлович.

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Травень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    293012345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    272829303112

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання