Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Відродження української нації

    З метою посилення уваги до проблем розбудови громадянського суспільства, підвищення суспільної активності громадян для вирішення завдань, які стоять перед державою, 10 вересня в читальній залі районної центральної бібліотеки відбулося засідання «круглого столу» за участю представників районної державної адміністрації, громадськості району, які стояли у витоків створення районної організації Народного Руху України, та учнів 10-го класу Богодухівської гімназії №1 на тему «Відродження української нації».

    Історичний екскурс в часи зародження Народного Руху на Україні для учнів провела провідний бібліотекар центральної бібліотеки Богодухівської централізованої бібліотечної системи Машурова І.В.

    Перед присутніми виступив Тютюнник В.М., який стояв у витоків створення у листопаді 1993 року районної організації Народного Руху України. Зокрема, Володимир Миколайович розповів про історію створення організації, про роботу, яку проводили члени організації в кінці 1980-х – початку 1990-х років та процеси, які відбувалися в нашій державі.

    «9 вересня виповнилося 25 років від часу створення Народного Руху України за перебудову – політичної сили, яка об'єднала в своїх рядах на той час найбільш прогресивних громадян різних політичних переконань. Він об'єднав усіх, хто підтримував демократичні реформи в Україні, незалежно від етнічного походження. Народний Рух України за перебудову своїм власним прикладом навчив українців відстоювати свої права, став потужним чинником формування громадянського суспільства в Україні, об'єднав багатьох відомих державних і політичних діячів, учених, письменників, діячів культури. І головне, завдяки активній діяльності Народного Руху України наша держава здобула незалежність», - наголосила у своєму виступі завідувач сектора масових комунікацій апарату районної державної адміністрації Сахно Л.Б.

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Травень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    293012345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    272829303112

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання