Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Спеціалістами управління соціального захисту населення районної державної адміністрації проводиться щотижневий моніторинг стану погашення заборгованості з виплати заробітної плати

    Про це повідомила начальник управління – Жижирій Н.В. Зокрема, Наталія Володимирівна наголосила, що питання подальшого зростання рівня заробітної плати та своєчасне одержання винагороди за працю працівників району було і продовжує залишатися пріоритетним в роботі органів влади всіх рівнів. Продовжується робота щодо здійснення низки профілактично-попереджувальних та адміністративно-організаційних заходів, спрямованих на викорінення з практики підприємств усіх форм власності порушень діючого законодавства щодо рівня оплати праці.

    Станом на 1 жовтня поточного року заборгованість із виплати заробітної плати за моніторинговими даними складає 72,3 тис.грн. та зменшилась в порівнянні з минулим місяцем на 4,5 тис.грн. Борги мають два підприємства: Богодухівське УВП УТОС – 4,2 тис.грн. та філія «Богодухівський райавтодор» - 68,1 тис.грн.

    Керівники підприємств-боржників були попереджені про персональну відповідальність за несвоєчасну виплату працівникам заробітної плати і недотримання вимог чинного законодавства щодо першочерговості здійснення оплати праці.

    Також Наталія Володимирівна зазначила, що станом на 1 жовтня поточного року загальна кількість діючих колективних договорів складає – 178, в тому числі протягом січня-вересня 2014 року переукладено 34 колективних договори та до 71 колективного договору внесені зміни та доповнення. Під час повідомчої реєстрації до змісту 14 колективних договорів зроблені зауваження, з них до 8 договорів внесено зміни.

    За забезпечення державних гарантій у сфері праці, підвищення рівня соціальної захищеності найманих працівників спрямована дія Угоди про вжиття спільних заходів щодо легалізації робочих місць та доходів, про співпрацю з питань оплати праці, а також діяльність робочої комісії з подолання зайнятості та легалізації робочих місць.

    У січні-вересні 2014 року робочою комісією перевірено 541 суб'єкт господарювання. за результатами перевірок виявлено 20 випадків неформальних трудових відносин між роботодавцями та найманими працівниками, з них 7 працівниками офіційно оформлені трудові відносини шляхом укладання в районному центрі зайнятості трудових договорів з роботодавцем, 6 осіб відкрили власну справу, 1 робоче місце ліквідовано.

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Травень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    293012345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    272829303112

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання