Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    З храмовим святом, богодухівці!

    Сьогодні, 14 жовтня, відзначається велике християнське свято-Покрова Пресвятої Богородиці-одне з найшановніших свят українців. Це свято також є і храмовим для усіх жителів Богодухова. Двадцять третій рік поспіль відзначає престольне свято і наш Богодухівський Свято-Покровський храм. Напередодні свята настоятель храму - о.Стефаній звернувся до мешканців району.

    23 роки тому у Богодухові було відкрито і освячено Свято-Покровський храм. Отож, свято Покрови – це наше престольне свято, для богодухівців – як другий Великдень. Цього дня ми із вдячністю і вірою приймаємо заступництво і клопотання за нас перед Богом Пресвятої Діви Марії, згадуємо історичні події далекої Візантійської епохи, з якої походить коріння національного українського свята.

    В основу свята покладено переказ про явлення Божої Матері у Влахернському храмі, що у Константинополі, коли під час молитви в переповненому храмі, святому Андрію було видіння Пресвятої Богородиці, що йшла у повітрі, осяяна небесним світлом та оточена ангелами і сонмом святих. Богородицю супроводжували Іоанн Хреститель та Іоанн Богослов, вона довго і слізно молилася, потім підійшовши до престолу, зняла з голови покривало (омофор) і вкрила ним мешканців міста, після чого вороги вже не могли побачити цих людей. Війська противника відступили, а місто було врятовано.

    Свято Покрови в Україні відзначається як День українського козацтва. Покрова Пресвятої Богородиці була одним з найголовніших свят запорізьких козаків, котрі будували багато однойменних храмів та шанували особливо ікони Покрови. Деякі Покровські храми, переважно XVIII століття, вціліли і до нашого часу.

    Радує, що з кожним роком на Богодухівщині збільшується кількість парафіян, для багатьох духовність стає пріоритетом у житті. Кілька років поспіль будуємо всією громадою у центрі міста Свято-Духівський храм, за допомогу вдячний усім небайдужим землякам. Звичайно, ще дуже багато роботи попереду, зокрема, виготовлення куполів. Хотілося б, щоб жителі району активніше сприяли будівництву церкви. Вірю, що зовсім скоро, за волею Божою, Богодухів прикрашатиме диво-храм.

    У День престольного свята бажаю всім жителям міста і району, щоб і надалі Цариця Небесна, Покровителька нашого храму, оберігала наше місто, наш народ, нашу велику родину. Нехай Покров Пресвятої Богородиці, як і в Х столітті, захистить нашу Україну від зла, яке прийшло на нашу землю.

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Травень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    293012345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    272829303112

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання