Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    "Пряма лінія" з директором Богодухівського районного центру зайнятості Н.В.Лещенко

    21 жовтня відбулася «пряма лінія» з директором Богодухівського районного центру зайнятості Н.В.Лещенко.

    Питання, які турбували тих, хто зателефонував, щоб поспілкуватися з Надією Вікторівною:

    Я маю медичну освіту, тимчасово переїхала до Богодухівського району з Луганської області. Як тимчасово працевлаштуватися в м. Богодухові?
    З документів я маю лише паспорт.

    30.09.2014 року підписано спільний лист Міністерства соціальної політики та Міністерства охорони здоров’я України №11143/0/14-14/026 та №11.02-13/23/28325 щодо працевлаштування лікарів та інших медичних працівників, які вимушено переселилися з території проведення антитерористичної операції. Відповідно до вказаного листа завдяки функціонуванню у сфері охорони здоров’я Автоматизованої бази даних медичних, фармацевтичних та науково-педагогічних працівників у структурних підрозділах закладів охорони здоров’я наявна інформація щодо вакантних посад, питання працевлаштування громадян із зони АТО можуть оперативно вирішуватися. Зазначена Автоматизована база містить інформацію стосовно паспортних даних працівників закладів освіти, посад, які вони обіймають, відповідної освіти, атестації за певною спеціальністю.

    Чи змінюється перелік професій, спеціальностей та напрямів підвищення кваліфікації за якими може бути виданий ваучер?

    Особи віком старше 45 років, страховий стаж яких становить не менше 15 років, мають право до досягнення пенсійного віку на одноразове отримання ваучера для підтримання їх конкурентноспроможності шляхом перепідготовки, спеціалізації, підвищення кваліфікації за професіями та спеціальностями для пріоритетних видів економічної діяльності. Перелік професій, спеціальностей та напрямів підвищення кваліфікації за якими може бути виданий ваучер затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 20 березня 2013 року №207 «Про затвердження Порядку видачі ваучерів для підтримання конкурентноспроможності осіб на ринку праці».

    До вищевказаного Порядку внесено зміни відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 13 серпня 2014 року №342. Зазначеними змінами до Переліку професій, спеціальностей та напрямів підвищення кваліфікації за якими може бути виданий ваучер для підтримання конкурентоспроможності осіб на ринку праці додано такі позиції: сестринська справа, соціальна робота.

    Чи змінювався порядок отримання роботодавцями компенсації фактичних витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування?

    Механізм виплати компенсації фактичних витрат роботодавця на сплату єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за працевлаштування осіб, яким надано статус безробітного, на нові робочі місця визначено Порядком компенсації роботодавцям витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, що затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 15 квітня 2013 року №347 «Деякі питання реалізації статті 26 та частини другої статті 27 Закону України «Про зайнятість населення».

    З вересня 2014 року набрала чинність постанова Кабінету Міністрів України від 10 вересня 2014 року №437 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 15 квітня 2013 року №347», якою насамперед, розширено перелік пріоритетних видів економічної діяльності для створення нових робочих місць суб’єктами малого підприємництва.

    Чи можливо отримати робітничу професію за сприянням служби зайнятості?

    На сьогодні створено гнучку систему професійного навчання безробітних, яка дозволяє оперативно реагувати на потребу роботодавців у кадрах. Це стажування на робочому місці, навчання за індивідуальними програмами, короткотермінові курси підвищення кваліфікації. За направленням служби зайнятості безробітні навчаються на базі професійно-технічних навчальних закладів області, у роботодавців, а ще – в центрах професійно-технічної освіти державної служби зайнятості. Саме на ці освітні установи нині покладено великі надії.

    Професії, які можуть отримати наші земляки, досить актуальні на ринку праці. Зокрема, це - оператор верстатів з програмним керуванням, швачка, кравець, в’язальниця трикотажних виробів та полотна, перукар (перукар – модельєр), манікюрниця, педикюрниця, токар, фрезерувальник, слюсар-ремонтник, налагоджувальник верстатів і маніпуляторів з програмним керуванням, кухар, верстатник широкого профілю, заточувальник, виноградар, оператор з обробки інформації та програмного забезпечення, адміністратор, візажист, косметик, покоївка.

    За детальними роз’ясненнями законодавства про зайнятість населення звертайтеся до Богодухівського районного центру зайнятості за адресою: м. Богодухів, вул. Генерала Моргунова, 7, т. (05758) 3-02-34.

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Травень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    293012345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    272829303112

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання