Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Психологічна служба системи освіти представляє собою багаторівневу організаційну систему

    Зауважила під час апаратної наради у голови райдержадміністрації начальник відділу освіти райдержадміністрації Безмінова І.Г., доповідаючи з питання щодо психологічного супроводу розвитку особистості в системі освіти.

    Одним із основних завдань для практичних психологів, соціальних педагогів системи освіти є: здійснення корекційно-розвивальної роботи, соціально-психологічної профілактики негативних явищ, превентивна освіта, профілактика девіантної та ризикової поведінки, соціально - психологічна і педагогічна реабілітація дітей і підлітків, які знаходяться в життєвій кризовій ситуації, соціально-незахищених дітей та дітей з особливими освітніми потребами.

    У трьох закладах нового типу - Богодухівська гімназія №1, Богодухівський колегіум №2, Богодухівський ліцей №3, введені посади соціального педагога та практичного психолога, також забезпечена соціальним педагогом Полковомикитівська ЗОШ І-ІІІ ступенів.

    На базі відділу освіти з 2012 року працює Центр практичної психології та соціальної роботи, який відповідає за соціально – психологічний супровід всіх учасників навчально-виховного процесу загальноосвітніх навчальних закладів району.

    Протягом 2014/2015 року фахівцями психологічної служби району було надані індивідуальні консультації :

    учням - 1558;

    педагогам - 205;

    батькам - 953;

    З метою просвітницької роботи та надання методичної допомоги з соціальними педагогами, практичними психологами та громадськими інспекторами з охорони дитинства загальноосвітніх навчальних закладів району, на базі відділу освіти були проведені 5 семінарів – практикумів.

    Проведено 1383 обстеження житлово - побутових умов сімей, в яких проживають учні, що потребують соціального захисту та психологічної підтримки.

    Фахівцями Центру практичної психології і соціальної роботи здійснено 44 виїзди до загальноосвітніх навчальних закладів району з метою проведення профілактичної роботи та надання психологічної підтримки всім учасникам навчально – виховного процесу.

    На базі відділу освіти, Центром практичної психології і соціальної роботи проведено виставки учнівських творчих робіт «Діти за мир на всій землі!»; «Ми проти насильства»; «Шкідливим звичкам - НІ!»; «Школа проти СНІДу» в яких взяли участь учні 26 навчальних закладів району.

    Таким чином можна зазначити, що Програму розвитку психологічної служби системи освіти Богодухівськог району в основному виконано.

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Травень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    293012345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    272829303112

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання