Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Про стан виконання Програми розвитку цивільного захисту Богодухівського району на 2014-2016 роки

    Проінформувала всіх присутніх на апаратній нараді у голови райдержадміністрації 04 березня завідувач сектора інфраструктури та цивільного захисту райдержадміністрації Кириченко О.В.

    Програма затверджена рішенням ХXXV сесії VI скликання районної ради №VI від 31 січня 2014 року.

    Метою Програми є створення умов для ефективного використання сил цивільного захисту району, їх матеріально-технічного забезпечення та зменшення ризику виникнення надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру і досягнення гарантованого рівня захисту населення і територій від їх наслідків. Заходи Програми передбачають реальне підвищення рівня безпеки людини її захищеності від впливу шкідливих техногенних, природних, екологічних і соціальних факторів за рахунок більш ефективного функціонування системи цивільного захисту району.

    Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації Програми, становить 381,0 тис.грн. Фінансування здійснюється за рахунок коштів районного бюджету, у тому числі по роках:

    - 2014р. - 85,5 тис.грн.;

    - 2015р. - 152,1 тис.грн.;

     

    - 2016р. - 143,4 тис.грн.

    Пункт 1 Програми передбачає заходи щодо запобігання загибелі людей на водних об’єктах.

    У районній газеті «Маяк» друкуються матеріали щодо дотримання правил безпеки на водних об’єктах та надання першої медичної допомоги.

    Забезпечується чергування медичних працівників на рятувальних постах під час масових святкувань «Водохрещі» та «Івана Купала».

    В учбових закладах району обладнані інформаційні куточки з безпеки на воді.

    Між КП «Богодухівжитло» та аварійно-рятувальним загіном спеціального призначення Головного управління ДСНС України у Харківській області укладений договір про навчання матросів-рятівників, які в літній період працюють на ставку «Копань», та разом з цим щороку проводиться обстеження території пляжу на виявлення вибухонебезпечних предметів.

    Пункт 2 Програми - Поповнення місцевого матеріального резерву згідно з Номенклатурою та обсягами матеріального резерву.

    Нажаль, кошти на придбання засобів радіохімічного, біологічного захисту, речового майна, паливно-мастильних матеріалів, засобів загальногосподарського призначення, засобів рятування на воді, засобів забезпечення аварійно-рятувальних робіт, пожежогасіння у 2014 році з районного бюджету не виділялися.

    Разом з тим, у разі виникнення надзвичайних ситуацій між районною державною адміністрацією та ПП «Ілант» укладений договір на виділення паливно-мастильних матеріалів, з ФОП «Зміївський Д.А.» - про надання будівельних матеріалів, з СПДФО «Світличний О.І.» - про надання продуктів харчування, з ПП «Лялеков» - про надання речового майна.

    В КУОЗ Центральна районна лікарня створений резерв лікарських засобів та виробів медичного призначення на випадок виникнення надзвичайних ситуацій на суму близько 5 тис.грн. Заміна медикаментів здійснюється регулярно через відділення центральної районної лікарні за 2-4 місяці до закінчення строку їх придатності.

    Відповідно до пункту 3 Програми, в якому передбачено здійснення організаційних заходів виникнення надзвичайних ситуацій, вжито наступні заходи, а саме:

    1. Відповідно до вимог ст.53 Кодексу Цивільного захисту України та з метою своєчасного виявлення загрози виникнення надзвичайних ситуацій та здійснення оповіщення персоналу та населення на об’єктах підвищеної небезпеки, повинні створюватись автоматичні системи раннього виявлення загрози виникнення надзвичайних ситуацій та оповіщення населення у разі їх виникнення. Дане питання розглядалося на засіданні комісії з питань ТЕБ та НС (протокол №1 від 16 січня 2014 року). Богодухівським РВ ГУ ДСНС України в Харківській області керівникам об’єктів підвищеної безпеки, направлені листи щодо впровадження систем автоматичні системи раннього виявлення загрози виникнення надзвичайних ситуацій та оповіщення. На даний час робота керівниками не проводилась;

    2. В районній державні адміністрації створено робочу групу з питань формування, ведення та використання страхового фонду документації, затверджений її персональний склад, затверджене Положення про робочу групу з питань формування, ведення та використання страхового фонду документації.

    Керівниками структурних підрозділів визначені відповідальні особи щодо організації роботи по створенню районного страхового фонду документації.

    Сектором інфраструктури та цивільного захисту районної державної адміністрації сформований Загальний перелік підприємств, установ та організацій, документація яких на вироби, продукцію та споруди підлягає закладенню до регіонального страхового фонду документації по Богодухівському району, який погоджений з Державним департаментом страхового фонду документації та затверджений головою районної державної адміністрації.

    Станом на 02 березня 2015 року Програма створення страхового фонду документації Богодухівського району на 2014-2017 роки знаходиться в стадії розроблення.

    Пункт 4 Програми передбачає заходи щодо сприяння у забезпеченні пожежної безпеки. Для покращення оперативно-службової діяльності підрозділів пожежної охорони та виконання ними функцій щодо протипожежного захисту території Богодухівського району, Програмою на 2014 рік передбачалися кошти у сумі 70 тис.грн. на:

    - придбання запасних частин та паливно-мастильних матеріалів;

    - придбання вогнегасних речовин;

    - придбання пожежних рукавів;

    - придбання бойового одягу для пожежних.

    Кошти на виконання цих завдань у 2014 році районним бюджетом не виділялися.

    Недостатнє фінансування з районного бюджету на виконання заходів з з розвитку цивільного захисту, не дозволяє в повному обсязі виконувати завдання та заходи даної Програми.

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Травень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    293012345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    272829303112

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання