Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Закон України «Про благоустрій населених пунктів» визначає правові, економічні, екологічні, соціальні та організаційні засади благоустрою населених пунктів і спрямований на створення умов, сприятливих для життєдіяльності людини

    Зауважила начальник відділу містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства райдержадміністрації Масалітіна Т.М., виступаючи на апаратній нараді у голови райдержадміністрації 04 березня з питання «Про заходи щодо реалізації Закону України «Про благоустрій населених пунктів».

    Одним із основних розділів Закону є організація благоустрою населених пунктів, яку повинні забезпечувати органи місцевого самоврядування відповідно до затверджених Правил благоустрою територій населених пунктів. Правила затверджені, але в більшості місцевих рад вони не працюють.

    Благоустрій населених пунктів передбачає утримання територій населених пунктів у належному стані, їх санітарне очищення, тобто необхідно організувати роботу щодо збирання, вивезення та захоронення твердих побутових відходів відповідно до вимог діючого законодавства.

    З метою поліпшення санітарно-екологічного стану навколишнього середовища, у 2013 році на території діючого сміттєзвалища в м. Богодухові по вул. Космічній розпочато і в цьому році планується завершити будівництво Комплексу по управлінню комунальними відходами, потужність якого становить 30 тис.м. куб. на рік.

    В 2014 році на діюче сміттєзвалище з території району вивезено 17,3 тис.м.куб. сміття, в той час як 15 сільських та селищних рад взагалі не організували цю роботу. Можна зробити висновок, що на територіях відповідних рад сміття закопується, вивозиться в яри, ліси або на закриті сміттєзвалища, які знаходяться в с. Кленовому, смт. Гути, смт. Шарівка.

    На даний час на території району діє тільки одне паспортизоване сміттєзвалище твердих побутових відходів. Балансоутримувач звалища – КП «Богодухівжитло», яке має всі необхідні дозвільні документи на вивезення та захоронення твердих побутових відходів; має 3 сміттєвоза, один з яких знаходиться в експлуатації з 2014 року.

    За інформацією КП «Богодухівжитло» в 2014 році вивезення сміття на паспортизоване сміттєзвалище здійснено з територій семи місцевих рад: міської, Шарівської селищної ради (15 м.куб.), Петропавлівської сільської ради (72 м.куб), Червононивської (10 м.куб.), Сухининської (4 м.куб.), Павлівської (20 м.куб.), Сазоно-Баланівської (82 м.куб) сільських рад.

    На 2015 рік договори з підприємством укладені лише міською, Петропавлівською, Сазоно-Баланівською сільськими та Шарівською селищною радами. З початку року сміття вивозилося міською, Петропавлівською (6 м.куб.), Сазоно-Баланівською (6 м.куб.) сільськими радами.

    Організацію вивезення побутових відходів з територій населених пунктів Крисине та Максимівка здійснює обслуговуючий кооператив «Молодь-1» на підставі договору з комунальним підприємством «Вільшанське».

     Враховуючи вищевикладене, виконкомам місцевих рад необхідно вирішити першочергові заходи, а саме ліквідувати несанкціоновані сміттєзвалища та організувати роботу з збирання, вивезення та захоронення твердих побутових відходів з підвідомчих територій на підставі договорів з підприємствами, якими надаються дані послуги.

    Установам, підприємствам, організаціям різних форм власності необхідно здійснювати утримання прилеглих, підвідомчих територій у належному санітарному стані, забезпечивши вивезення сміття на діюче сміттєзвалище.

    І щодо освітлення населених пунктів.

    До райдержадміністрації надійшов лист голови Харківської обласної державної адміністрації Райніна І.Л., в якому зазначається, що у зв’язку з можливістю намірів здійснення диверсійних проявів та терористичних актів, з метою посилення заходів безпеки на території Харківської області необхідно забезпечити належне освітлення в темну частину доби місць масового перебування людей та об’єктів інженерно-транспортної інфраструктури, уразливих для здійснення диверсій та терористичних актів, а також прилеглої до них території.

    За уточненою інформацією голів, секретарів місцевих рад, під час проведення заходів в місцях масового перебування людей в темну частину доби місцевими радами забезпечується освітлення таких місць.

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Травень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    293012345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    272829303112

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання