Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Створення Системи обліку для всієї публічної інформації, якою володіють розпорядники, передбачене Законом України «Про доступ до публічної інформації»

    Зауважила під час свого виступу на апаратній нараді у голови райдержадміністрації 04 березня з питання про стан дотримання виконавської дисципліни структурними підрозділами районної державної адміністрації щодо наповнення Системи обліку (Реєстру) публічної інформації, розпорядником якої є Богодухівська районна державна адміністрація, головний спеціаліст сектора масових комунікацій апарату райдержадміністрації Пшенична Л.Б.

    Система обліку публічної інформації – це своєрідний реєстр, який містить тільки інформацію (відомості) про документи.

    Відповідно до статті 18 Закону України „Про доступ до публічної інформації”, керуючись статтями 6, 39, 41 Закону України „Про місцеві державні адміністрації”, постановою Кабінету Міністрів України від 21 листопада 2011 року №1277 «Питання системи обліку публічної інформації» та з метою упорядкування роботи щодо забезпечення доступу до публічної інформації в Богодухівській районній державній адміністрації 05.06.2012 головою райдержадміністрації підписано розпорядження №306 «Про Систему обліку публічної інформації». Цим розпорядженням затверджено положення про Систему обліку публічної інформації, розпорядником якої є Богодухівська районна державна адміністрація та графік передачі публічної інформації структурними підрозділами районної державної адміністрації до сектора масових комунікацій апарату Богодухівської районної державної адміністрації.

    Реєстр публічної інформації Богодухівської районної державної адміністрації розміщено на офіційному веб-сайті райдержадміністрації, безпосередньо на банері «Публічна інформація». Це дає можливість забезпечення реалізації прав громадян на доступ до інформації і, водночас, спрощення процедури надання відповідей розпорядникам.

    Згідно з дорученням першого заступника голови районної державної адміністрації від 19.12.2011 №01-03/2937 «Про наповнення реєстру публічної інформації районної державної адміністрації відповідно до вимог чинного законодавства» щосереди начальники управлінь, відділів та інших структурних підрозділів райдержадміністрації подають до сектора масових комунікацій апарату райдержадміністрації в електронному вигляді документи, які підлягають оприлюдненню згідно зі статтею 15 Закону України «Про доступ до публічної інформації». Це пов’язано з тим, що управління забезпечення доступу до публічної інформації обласної державної адміністрації щочетверга проводить моніторинг офіційних веб-сайтів районних державних адміністрацій щодо наповнюваності Систем обліку публічної інформації.

    Аналіз надання управліннями, відділами та іншими структурними підрозділами райдержадміністрації документів, які підлягають оприлюдненню, показав, що не всі структурні підрозділи оперативно та своєчасно надають документи для внесення їх до Реєстру.

    Так, у 2014 році серед тих, хто постійно надавав інформацію,слід назвати такі структурні підрозділи райдержадміністрації: відділ освіти, управління соціального захисту населення, відділ містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства. Серед тих, хто періодично – сектор інфраструктури, відділ економічного розвитку і торгівлі, фінансове управління. На жаль, в інших структурних підрозділів райдержадміністрації немає чіткої системи щодо роботи з публічною інформацією, до Реєстру вони передали невелику кількість документів.

    За звітній період 2015 року ситуація майже не змінилася.

    Тому керівникам структурних підрозділів райдержадміністрації необхідно взяти під персональну відповідальність оперативне надання до сектора масових комунікацій апарату райдержадміністрації документів, які підлягають оприлюдненню відповідно до Графіка передачі публічної інформації.

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Травень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    293012345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    272829303112

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання