Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Про стан проведення заходів з благоустрою територій району

    Доповіла під час наради у голови райдержадміністрації 01 квітня начальник відділу містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства райдержадміністрації Т.М.Масалітіна.

    Як зазначила Тетяна Михайлівна, всіма місцевими радами району розроблені конкретні заходи з проведення щорічної всеукраїнської акції «За чисте довкілля».

    Розробленими заходами в цьому році передбачається виконати ліквідацію несанкціонованих сміттєзвалищ, упорядкування кладовищ (96), братських могил (41), місць почесних поховань (3), меморіального комплексу (1), упорядкування парків, скверів, прибудинкових територій, побілку дерев, бордюрів, приведення в належний санітарний стан узбіч доріг, посадити дерева (300), квіти, кущі (100), обрізати та видалити сухі дерева, упорядкувати дитячі та спортивні майданчики. Ця робота успішно була розпочата, але призупинена у зв’язку з погіршенням погодних умов.

    Щороку в акції приймають участь підприємства, організації, установи, політичні партії, громадські організації, студентська та учнівська молодь та інші верстви населення, також планується залучити на громадські роботи безробітних, які перебувають на обліку у районному центрі зайнятості.

    За інформацією місцевих рад, виявлені та ліквідовані несанкціоновані сміттєзвалища на територіях Гутянської селищної ради (7), Сіннянської, Павлівської, Сухиниської, Зарябинської сільських рад.

    За інформацією КП «Богодухівжитло», станом на 30 березня на підставі договорів з підприємством вивезено та захоронено твердих побутових відходів: по міській раді (30 м.куб), Петропавлівській сільській раді (12 м.куб), Павлівській (4 м.куб.), Сазоно-Баланівській (6 м.куб.), Зарябинській (4 м.куб.), Червононивській (5 м.куб), Шарівській селищній раді (3 м.куб.). В цьому переліку відсутні Гутянська селищна та Сіннянська сільська ради, тобто сміттєзвалища ліквідовані, але сміття не доїхало до єдиного санкціонованого звалища твердих побутових відходів у районі.

    За інформацією КП «Богодухівжитло», впродовж 3-х місяців 2015 року з території міста Богодухова вивезено близько 5,0 тис. м.куб. твердих побутових відходів та 60 м.куб. негабаритного сміття, ліквідовано три несанкціонованих сміттєзвалищ, спиляно 12 сухих та аварійних дерев. Організовано прибирання тротуарів, паркових зон та скверів від сміття.

    Вивіз сміття з території Крисинської сільської ради забезпечує КП «Вільшанське». З початку року вивезено 100 м.куб. сміття.

    Робочою групою для проведення обстежень територій населених пунктів району щодо стану додержання санітарно-екологічних вимог та правил, склад якої затверджено розпорядженням голови райдержадміністрації від 12 червня 2014 року №185, разом з представником Служби автомобільних доріг у Харківській області 26 березня виявлено на території міста три незначних сміттєзвалища, які ліквідовані. Планується здійснити перевірку санітарного стану територій сільських та селищних рад..

    Місцевим радам рекомендується привести підвідомчі території в належний санітарний, ліквідувати несанкціоновані сміттєзвалища, продовжити організаційну роботу з вивезення та захоронення твердих побутових відходів з підвідомчих територій на підставі договорів з підприємствами, якими надаються дані послуги.

    Дорожнім підприємствам району рекомендується привести в належний санітарний стан узбіччя автодоріг, здійснити видалення порослі, виконати фарбування мостів, огорожі, поновлення дорожніх знаків.

    ДП «Гутянське лісове господарство» рекомендується провести роботу з очищення підвідомчих територій лісів від сміття, підготувати попереджувальні та агітаційні плакати щодо недопущення засмічення лісів; редактору газети «Маяк» висвітлити в районній газеті «Маяк» хід проведення щорічної всеукраїнської акції з благоустрою «За чисте довкілля» на території району.; санстанції посилити контроль за санітарно-екологічним станом території району.

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Травень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    293012345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    272829303112

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання