Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Відповіді на актуальні питання громадян

    1. Якщо разом з батьками-пенсіонерами проживає син, який офіційно не працевлаштований, чи можуть вони оформити субсидію?

    Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 28.02.2015 №106 «Про удосконалення порядку надання житлових субсидій» у випадку, якщо у домоволодінні зареєстрована особа працездатного віку, яка не працює, не навчається, не перебуває на обліку в центрі зайнятості як така, що шукає роботу, субсидія такій сім’ї призначається на загальних підставах. Тобто, скасовано необхідність обов’язкового працевлаштування працездатних членів сім’ї та перебування їх на обліку в центрі зайнятості (до розрахунку сукупного доходу прийматиметься дохід такого члена сім’ї на рівні прожиткового мінімуму для працездатних осіб).

    2. Якщо у домоволодінні зареєстровані діти, які фактично проживають у Харкові, чи можуть батьки оформити субсидію без врахування їхніх доходів і які документи для цього потрібні?

    Субсидія розраховується виходячи з кількості зареєстрованих у житловому приміщенні (будинку) осіб, (осіб, які фактично проживають), яким нараховується плата за житлово-комунальні послуги, у тому числі осіб, призваних на строкову військову службу.

    У разі коли обсяг споживання житлово-комунальних послуг води, газу, електроенергії вимірюється індивідуальними засобами обліку, субсидія розраховується виходячи з кількості зареєстрованих у житловому приміщенні (будинку) осіб, які фактично в ньому проживають, на підставі рішень комісії з питань соціальної політики районної державної адміністрації та актів обстеження матеріально-побутових умов сім’ї. Під час прийняття рішень у таких випадках враховується наявність документів, що підтверджують тимчасову відсутність осіб з числа зареєстрованих, зокрема, довідок, що підтверджують місце перебування особи в іншій адміністративно-територіальній одиниці у зв’язку з роботою, лікуванням, навчанням, довготривалим відрядженням, відбуванням покарання, довідок про оплату житлово-комунальних послуг в іншому житловому приміщенні.

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Травень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    293012345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    272829303112

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання