Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Одним із важливих аспектів сучасної державної правової політики в Україні є реформування системи запобігання і протидії корупції

    Зауважив під час семінару з вивчення нового антикорупційного законодавства 13 травня доцент кафедри права та Європейської інтеграції Харківського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління при Президентові України, кандидат юридичних наук Тучак М.О.

    26 квітня вступив у дію Закон України «Про запобігання корупції», який визначає правові та організаційні засади функціонування системи запобігання корупції в Україні.

    Даний закон складається з 13 розділів, визначає його основні поняття, механізми запобігання корупції, відповідальність за корупційні діяння, міжнародне співробітництво у даній сфері тощо.

    Важливе місце в Законі відведене формуванню нового антикорупційного органу.

    Зупинився Микола Олексійович на поняттях «антикорупційна експертиза» та «близькі люди», до яких додані нові категорії. Розмежував корупційне правопорушення та діяння, пов’язане з корупцією.

    Суттєві зміни відбулися у Законі у визначенні «конфлікт інтересів», яке набуло 3 визначень: приватний інтерес, потенційний конфлікт інтересів та реальний конфлікт інтересів. Передбачено 6 способів врегулювання конфліктів інтересів.

    Зацікавило учасників семінару, що містить у собі поняття «подарунок», які можуть бути обмеження, серед яких слід звернути увагу на обмеження щодо використання свого службового становища та службових повноважень, обмежень щодо подарунків та сумісництва, також питання декларування. Новий Закон передбачає кримінальну відповідальність за неправильне заповнення декларації.

    Правила етичної поведінки (обов’язкове дотримання етичних норм поведінки, політична нейтральність, неупередженість ) визвали особливу увагу.

    Семінар дав чітке роз’яснення керівникам органів місцевого самоврядування, структурних підрозділів райдержадміністрації та територіальних органів виконавчої влади щодо практичного застосування нового антикорупційного законодавства.

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання