Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Про роботу районної комісії з питань евакуації

    Доповіла на нараді у голови райдержадміністрації в.о. завідувача сектора з питань надання адміністративних послуг райдержадміністрації Т.В. Снігур

    Відповідно до Порядку проведення евакуації населення Харківської області, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 30 жовтня 2013 року №841 та на виконання розпорядження голови обласної державної адміністрації від 29 липня 2014 року №396 «Про утворення обласної комісії з питань евакуації» розпорядженням голови районної державної адміністрації від 29 жовтня 2014 року №360 утворена районна комісія з питань евакуації та затверджений її персональний склад.

    Комісією з питань евакуації, розроблений План евакуації населення Богодухівського району у разі виникнення надзвичайних ситуацій техногенного, природного та воєнного характеру, затверджений головою районної державної адміністрації від 12 січня 2015 року.

    Планом евакуації передбачений Порядок оповіщення населення про початок евакуації При виникненні надзвичайних ситуацій. Оповіщення населення про загрозу і виникнення надзвичайної ситуації здійснюється з використанням усіх систем оповіщення, мережі зв'язку, засобів радіомовлення і телебачення із залученням у разі потреби сил і засобів органів МВС.

    Порядок оповіщення в робочий чи неробочий час залишається незмінним. Оповіщення населення, яке працює або проживає поблизу пожежо-хімічно-небезпечного об’єкта і знаходиться в зоні можливого ураження, здійснюється диспетчерською службою об’єкту, а при необхідності – радіотрансляційну мережу району. На об’єктах, де відсутня диспетчерська (локальна) система оповіщення – здійснюється через гучномовний зв’язок, по телефонах, посильними, рухомими силами охорони громадського порядку місцевих рад та РВ ГУ МВС України в Харківській області.

    Про можливе підтоплення населених пунктів населення оповіщається за допомогою місцевого радіомовлення, вказується порядок дій в даній ситуації та які необхідно виконати заходи до виводу із зон підтоплення людей та тварин.

    Багаторічні дані спостережень за розвитком надзвичайних ситуацій, пов’язаних з стихійним лихом, аваріями, катастрофами, свідчать, що потреби в евакуації населення із району немає.

    У разі виникнення обставин, що можуть призвести до вимушеної евакуації, з метою уникнення або зменшення рівня ураження і життєзабезпечення передбачається проведення евакуації населення в першу чергу не зайнятого у сферах виробництва та обслуговування населення: діти, учні навчальних закладів, вихованці дитячих будинків, разом з викладачами та вихователями, студенти, пенсіонери та інваліди, які утримуються у будинках для осіб похилого віку, разом з обслуговуючим персоналом і членами їх сімей.

    Збірний евакуаційний пункт підпорядковані голові районної евакокомісії, їх кількість і місце визначаються з урахуванням обставин (надзвичайних ситуацій) та кількості еваконаселення.

    У разі виникнення потреби в негайному проведенні евакуації у складі евакуаційних комісій створюються оперативні групи, які розпочинають роботу з моменту прийняття рішення про проведення евакуації.

    У разі виникнення обставин, що можуть призвести до вимушеної евакуації населення, з метою уникнення або зменшення рівня ураження і життєзабезпечення населення, евакозаходи здійснюються в основному пішим порядком, залучення автотранспорту можливе при евакуації матеріальних цінностей.

    Використання транспортних засобів здійснюється на договірних умовах з:

    - ТОВ «Авто-ОВІ»;

    - ФОП Дубонос Н.В.

    У разі виникнення надзвичайних ситуацій, у райони (пункти) розміщення евакуаційних органів та населення, яке підлягає евакуації, направлятимуться представники евакуаційних комісій для вирішення питань приймання, розміщення і життєзабезпечення евакуйованого населення.

    Евакуйоване населення планується розміщувати у придатних для проживання будівлях, які в зимовий період опалюються.

    Для розміщення евакуйованого населення передбачається:

    - колишній оздоровчий дитячий будинок відпочинку “Ластівка” – 200 чол.;

    - гуртожиток Богодухівського професійного аграрного ліцею – 300 чол.;

    - безпечні райони залежно від місця і особливостей надзвичайної ситуації (за кожним підприємством, установою, організацією, об'єктом на територій району закріплюється пункт розміщення еваконаселення).

    Маршрути евакуації будуть визначатися в залежності від ситуації, яка склалася.

    Постачання продуктів харчування, приготування їжі, торгівля організовується за рахунок невоєнізованих формувань служб МТЗ, торгівлі та харчування ЦО району.

    Постачання продуктів харчування для еавконаселення здійснюватиме відповідно до укладених договорів ФОП «Світличний О.І.», речового майна – ФОП «Ляліков».

    Пункти харчування, речового та матеріального забезпечення розгортатимуться на базі об’єктів, господарств, до яких евакуйовано населення.

    Відповідальність за організацію водозабезпечення покладається на голову евакоприймальної комісії району.

    Підтримання громадського порядку в районах надзвичайних ситуацій та евакуації, регулювання руху транспортних засобів здійснюватиметься службою громадського порядку РВ ГУ МВС України в Харківській області.

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Травень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    293012345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    272829303112

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання