Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Про хід виконання розпорядження голови обласної державної адміністрації від 28 серпня 2013 року № 321 «Про проведення в Харківській області щорічної всеукраїнської акції «За чисте довкілля» та дня благоустрою»

    Доповіла на засіданні колегії райдержадміністрації начальник відділу містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства райдержадміністрації Масалітіна Т.М.

    Відповідно до розпорядження голови облдержадміністрації від 28.08.2013 №321 «Про проведення в Харківській області щорічної всеукраїнської акції «За чисте довкілля» та дня благоустрою», акція проводиться з 21 березня по 30 травня 2015 року.

    25 квітня в районі проведено День благоустрою.

    Щороку в акції приймають участь підприємства, організації, установи, політичні партії, громадські організації, студентська та учнівська молодь та інші верстви населення.

    За період з 21.03. по 25.05.2015 на громадські роботи залучено 137 безробітних, які перебувають на обліку у районному центрі зайнятості, здійснено оплату за громадські роботи 63 безробітним (використано кошти місцевого бюджету та фонду районного центру зайнятості в сумі 83,3 тис.грн.). До районного центру зайнятості подано 16 заявок від голів місцевих рад щодо участі безробітних в громадських роботах з благоустрою, а саме: Гутянської, Шарівської селищних рад, Сазоно-Баланівської, Павлівської, Петропавлівської, Кленівської, Губарівської, Хрущово-Микитівської, Степнянської, Івано-Шийчинської, Куп’єваської, Зарябинської, Забродівської, Вінницько-Іванівської, Сухининської сільських рад та КП «Богодухівжитло».

    Питання благоустрою населених пунктів району знаходиться на постійному контролі райдержадміністрації. Так, 4 березня та 1 квітня 2015 року проведені апаратні наради у голови райдержадміністрації, за результатами яких підготовлені доручення.

    Проведення заходів з благоустрою в населених пунктах району висвітлювались в районній газеті «Маяк» (5 публікацій) та в газеті «Слобідський край» (1 публікація). Також інформація з даного питання розміщувалася на офіційному веб-сайті райдержадміністрації.

    Робочою групою для проведення обстежень територій населених пунктів району щодо стану додержання санітарно-екологічних вимог та правил, склад якої затверджено розпорядженням голови райдержадміністрації від 12 червня 2014 року №185 (далі – робоча група), проводились обстеження територій району:

    - 26 березня разом з представником Служби автомобільних доріг у Харківській області виявлено чотири сміттєзвалища на території міської ради, які ліквідовані;

    - 23 квітня 2015 року разом з представником Державної екологічної інспекції у Харківській області вибірково обстежено територію населених пунктів Хрущово-Микитівської сільської, Гутянської селищних рад, за результатами якого виявлено по одному несанкціонованому сміттєзвалищу.

    Краснокутським міжрайонним Управлінням Головного управління Держсанепідемслужби у Харківській області складено приписи на голів вищевказаних рад; Державною екологічною інспекцією у Харківській області - протоколи про адміністративне правопорушення і винесена постанова про накладення адміністративного стягнення в сумі 850 грн., штрафи сплачені.

    За інформацією вищевказаних голів, несанкціоновані сміттєзвалища ліквідовані.

    Слід зазначити, що завершується будівництво Комплексу по управлінню комунальними відходами м. Богодухів, потужність якого становить 30 тис.м. куб. на рік.

    За інформацією КП «Богодухівжитло», станом на 22.05.2015 на підставі укладених договорів з підприємством на санкціоноване сміттєзвалище по вул. Космічній завезено відходи тільки з Петропавлівської сільської ради (45 м.куб.); Сазоно-Баланівської сільради (21 м.куб.); Шарівської селищної ради (9 м.куб.); Павлівської сільради (7 м.куб.); Червононивської сільради (5 м.куб.); міської ради (7134,5 м.куб.).

    Вивіз сміття з території Крисинської сільської ради забезпечує КП «Вільшанське» на сміттєзвалище, яке знаходиться за межами Богодухівського району. З початку року вивезено 160 м.куб. сміття.

    Відповідно до вищевикладеної інформації, санітарною очисткою територій із захороненням твердих побутових відходів на санкціонованих сміттєзвалищах займаються тільки 7 місцевих рад.

    Зрозуміло, що сміття з територій інших 16 місцевих рад захоронюється в лісах, ярах тощо.

    Доручення, які складалися за результатами апаратних нарад, не виконуються, а саме не організована робота із збирання, вивезення та захоронення твердих побутових відходів відповідно до вимог чинного законодавства.

    Місцевим радам необхідно терміново забезпечити систематичне збирання, вивезення твердих побутових відходів з підвідомчих територій та їх захоронення на санкціонованому сміттєзвалищі.

    Дорожнім підприємствам, лісовому господарству необхідно забезпечити очищення відповідно узбіч автодоріг та лісів на підвідомчих територіях.

    Також в районі склалася жахлива ситуація щодо забруднення річки Мерло.

    На даний час прокуратурою Богодухівського району відкрито кримінальне впровадження з даного питання. В рамках досудового розслідування вивчається питання про можливу причетність до екологічного лиха місцевих підприємств. Керівники підприємств, що здійснюють свою господарську діяльність на території району і можуть бути потенційними забруднювачами водойми (РКЗ «Екватор», ПАТ «Богодухівський м’ясокомбінат», ВАТ «Богодухівський молзавод», КП «Богодухіввода», ПП «Хелком», ВАТ «Богодухівська нафтобаза», Богодухівський НПЗ) були присутні на засіданні районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій райдержадміністрації 25 травня 2015 року, за результатами якого Краснокутському міжрайонному управлінню Головного управління Держсанепідслужби в Харківській області необхідно провести лабораторне дослідження води в поймі річки Мерла щодо відповідності річкової води СанПін 4630-88 «Санітарні норми та правила охорони поверхових вод» та за результатами дослідження річкової води за бактеріологічними показниками надати інформацію до районної державної адміністрації. А також вирішено створити робочу групу з виявлення джерела забруднення р. Мерло.

    Є сподівання, що цього разу винні в забрудненні р. Мерло будуть встановлені та понесуть кримінальну відповідальність відповідно до вимог чинного законодавства.

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Травень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    293012345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    272829303112

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання