Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Стратегія сталого розвитку "Україна - 2020" визначає мету, вектори руху та першочергові пріоритети належних оборонних, соціально-економічних, організаційних, політико-правових умов становлення та розвитку України

    Акцентував на засіданні колегії райдержадміністрації головний спеціаліст відділу економічного розвитку і торгівлі райдержадміністрації А.М.Філіппов.

    Метою Стратегії є впровадження в Україні європейських стандартів життя. Стратегія передбачає чотири вектори руху (вектор розвитку, вектор безпеки, вектор відповідальності та вектор гордості), а також реалізацію 62 реформ та програм розвитку держави.

    05 березня 2015 року на XXXIV сесією Харківської обласної ради прийнята Стратегія розвитку Харківської області до 2020 року, яка визначає стартові позиції області, а також систему пріоритетів, які мають вирішальну роль у забезпеченні її цільового розвитку.

    Стратегія складається з 6 розділів визначальною рисою якої є проектний підхід. Пропозиції ідей проектів, будуть відібрані на конкурсній основі та згруповані у програми в рамках планів реалізації Стратегії розвитку Харківської області, які формуватимуться на 2015-2017 та 2018-2020 роки.

    Виходячи з вищезазначеного, до обласної державної адміністрації надано 9 ідей проектів, які пропонуються включити до Плану реалізації Стратегії розвитку Харківської області на період 2015-2017 років, а саме:

    - «Реконструкція системи водовідведення в м. Богодухів (другий пусковий комплекс). Реконструкція очисних споруд вул. Катукова»;

    - «Будівництво каналізаційного коллектору по вул. Чалого, вул. Загорулька. вул.Урицького в м. Богодухові»;

    - «Заміна вигрібних ям житлових будинків №.№75,75Г,75Д, 75Е по вул. Д.Бєдного в м. Богодухові на малі очисні споруди типу «BIOTAL»»;

    - «Будівництво водопровідної мережі від водогону по вул. Пушкіна до водозабору по вул. Катукова в м. Богодухові Харківської області»;

    - «Реконструкція водопроводу по провулку Садовий в м. Богодухові»;

    - «Будівництво водопроводу в с. Семенів Яр»;

    - «Реконструкція водопроводу по вулицях Заводській, Загорулька, Робочій, Горького в м. Богодухові»;

    - «Будівництво малих вітряних установ для створення альтернативних автономних джерел живлення в м. Богодухові»;

    - «В гармонії з природою». Реконструкція водоймища по вул. Урицького в м. Богодухові та створення зони відпочинку.

    Стратегією розвитку Харківської області до 2020 року визначені операційні цілі та завдання. Основними з яких є:

    - нарощування доходів місцевих бюджетів через розширення сфери неподаткових надходжень та підвищення ефективності управління майном і земельними ресурсами;

    - залучення коштів інвесторів, участь у проектах міжнародної технічної допомоги;

    - залучення громадських організацій і бізнесу на районному та місцевому рівнях до надання соціальних послуг населенню, розвитку інфраструктури здорового способу життя та дитячої інфраструктури на основі соціального партнерства.

    - формування спроможних територіальних громад шляхом об’єднання у спільний соціально-економічний, інвестиційний простір з єдиним плануванням, узгодженим використанням об’єктів інфраструктури, територій і ресурсів.

    - запровадження принципів суспільно – приватного партнерства в усіх сферах розвитку територіальних громад.

    - зменшення територіальних диспропорцій у якості життя.

    Тому робота районної державної адміністрації, органів місцевого самоврядування спрямована на їх виконання.

    Станом на 01 травня 2015 року до зведеного бюджету району надійшло 57,2 млн.грн., або 107,6% до затвержених показників.

    Однією із статей наповнення бюджету є надходження коштів від використання майна комунальної власності та земельного фонду.

    За результатами чотирьох місяців поточного року до зведеного бюджету Богодухівського району надійшло:

    - від оренди майна - 66,0 тис.грн. в тому числі 37,0 до районного бюджету;

    - від оренди земельного фонду – 2515,7 тис.грн.;

    - від продажу земельних ділянок – 578,5 тис.грн.

    З початку року промислові підприємства району наростили обсяги реалізації продукції, сільгосппідприємствами проведений комплекс весняно польових робіт, підприємства житлово-комунального господарства провели опалювальний сезон на належному рівні. У соціально-гуманітарній інфраструктурі забезпечене стале функціонування.

    Разом з тим, є ряд важливих проблем, які потребують значних капіталовкладень. Зокрема, це ремонт покрівель навчальних закладів району, переведення на альтернативне опалення закладів соціально-гуманітарного призначення, ремонт комунальних автодоріг району, підвищення ефективності використання земельного фонду району, тощо.

    З метою залучення інвесторів районна державна адміністрація надала до Департаменту економіки і міжнародних відносин Харківської обласної державної адміністрації оновлену інформацію по інвестиційних пропозиціях для включення їх до загальнорегіональної бази даних, до Департаменту з підвищення конкурентоспроможності регіону Харківської обласної державної адміністрації - пріоритетні проектні пропозиції на 2015 рік для залучення коштів міжнародної технічної допомоги та пропозиції щодо об'єктів району, які пропонуються для впровадження проекту «Сприяння розвитку соціальної інфраструктури» за кошти німецького банку KfW з метою забезпечення житлом вимушених переселенців зі сходу України та підтримки об'єктів соціальної інфраструктури. Разом з тим, спостерігається низька активність органів місцевого самоврядування, громадських організацій в питаннях залучення інвестицій. Розробником майже всіх проектів є міська рада.

    Для вирішення окремих питань водопостачання та водовідведення в м. Богодухові до Департаменту екології та природних ресурсів Харківської обласної державної адміністрації надано 3 проекти для їх можливого фінансування за рахунок коштів державного та обласного фонду охорони навколишнього середовища. Проектна пропозиція “Трансформація ринку в напрямку енергоефективного освітлення”, яка передбачає розробку та втілення пілотних мікропроектів з енергоефективного освітлення 18 вулиць та мікрорайонів вулиці Шевченка, Чалого, Охтирська та Дем'яна Бєдного м. Богодухова визначена в резерв для залучення коштів міжнародної технічної допомоги в рамках реалізації ІІІ етапу спільного Проекту Європейського союзу та Програми розвитку ООН “Місцевий розвиток, орієнтований на громаду”.

    З метою вивчення та узгодження проблемних питань пов’язаних із реалізацією концепції реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади розпорядженням голови районної державної адміністрації від 25 березня 2015 року №98 утворена координаційна рада місцевого самоврядування, засідання якої відбулось 06 квітня 2015 року.

    На виконання Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад» районною державною адміністрацією утворена районна робоча група з підтримки та впровадження заходів з добровільного об’єднання територіальних громад (розпорядження від 06 травня 2015 року №149).

    Робочою групою проведено ряд засідань на яких керівники органів місцевого самоврядування ознайомлені із законодавчою базою стосовно даної тематики, розроблені та надані до Харківської обласної державної адміністрації пропозиції щодо об’єднання територіальних громад.

    Однією із важливих цілей Стратегії є запровадження принципів суспільно-приватного партнерства у всіх сферах розвитку територіальних громад.

    Діяльність фахових об’єднань підприємців, яких у районі 4 (спілка промисловців і підприємців Богодухівського району, асоціація фермерів Богодухівського району, спілка підприємців м. Богодухова Харківської області, громадський кооператив «Підприємець») і інших громадських організацій базується на партнерських та ділових засадах, їх представники включені до складу дорадчих органів районної державної адміністрацією.

    Головними завданнями на поточний рік залишаються вирішення проблемних питань в економіці, соціальній сфері, забезпечення фінансової стабілізації в усіх галузях господарства району.

    Для цього необхідно:

    - вжити всіх заходів по наповненню доходної частини бюджету;

    - сприяти запровадженню альтернативних видів палива в усіх галузях господарського комплексу району;

    - забезпечити стабільний розвиток галузей матеріального виробництва;

    - вжити заходів щодо ліквідації податкового боргу, скороченню недоїмки по Єдиному соціальному внеску тощо.

    Всі ці завдання визначені в Пріоритетних напрямах роботи Богодухівської районної державної адміністрації та органів місцевого самоврядування району на 2015 рік (розпорядження голови районної державної адміністрації від 24 січня 2015 року №15) та в Програмі економічного і соціального розвитку Богодухівського району на 2015 рік (рішення сесії районної ради від 06 березня 2015 року №866 – VI (XLII сесія VI скликання)).

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Травень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    293012345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    272829303112

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання