Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Щодо реалізації Закону України «Про Державний реєстр виборців» на території району

    Доповіла на засіданні колегії райдержадміністрації начальник відділу ведення Державного реєстру виборців Костенко А.М.

    Робота відділу ведення Державного реєстру виборців апарату районної державної адміністрації спрямована на виконання Закону України «Про Державний реєстр виборців», постанов Центральної виборчої комісії, розпоряджень голови обласної і голови районної державних адміністрацій, доручень керівника апарату районної державної адміністрації, простої кореспонденції.    

    Основне навантаження щодо уточнення персональних даних виборців припадає на органи державної міграційної служби, тому актуальність та достовірність даних Державного реєстру виборців залежить безпосередньо від якості відомостей, що подаються цим суб’єктом подання.

    Постійно проводяться заходи щодо перевірки та уточнення персональних даних виборців шляхом направлення запитів до суб’єктів подання відомостей про виборців та розгляду звернень громадян. Протягом 4 місяців 2015 року відділом направлено 36 запитів щодо 949 виборців. Всі запити було направлено до Богодухівського РС ГУДМС України в Харківській області. Слід зазначити, що всі відповіді до відділу направлялися вчасно. Постійно працівниками відділу надавалися методичні рекомендації працівникам районного сектору державної міграційної служби, які активно використовуються в подальшій співпраці та суттєво підвищують якість отримуваної інформації.

    Відділом проводилася робота щодо виправлення некоректностей: зазначення місця народження виборців, відсутності номерів будинків у виборчих адресах, перевірено та опрацьовано виборчі адреси виборців, що

    змінювали адресу в Реєстрі на її відповідність зареєстрованому місцю проживання. Фактична кількість опрацьованих записів з початку 2015 року склала 1954 зміни. Проводилася робота щодо виявлення та вилучення кратних включень виборців, перевірки та виправлення некоректних записів Реєстру. За звітній період 2015 року знищено 332 записи.

    Найбільш достовірні та актуальні дані відділ отримує від виборців під час уточнення ними своїх персональних даних, внесення до Державного реєстру виборців. Але негативним є те, що явка виборців до відділу активізується лише в передвиборчий період та безпосередньо в день виборів, в інший час - майже відсутня.

    З початку 2015 року до відділу звернулося 15 виборців. За результатами звернень прийнято та внесено до Реєстру 6 заяв (змінено виборчу адресу - 4, змінено ідентифікаційні персональні дані — 2)

    З метою підвищення явки виборців для уточнення своїх даних відділом проведено низку заходів, а саме:

    - щомісяця проводиться інформування виборців через газету «Маяк» ;

    - постійно на офіційному веб-сайті районної державної адміністрації розміщене звернення до виборців району щодо необхідності уточнення персональних даних у Державному реєстрі виборців;

    - в приміщенні районної державної адміністрації розміщено стенд відділу, який містить перелік послуг, що надаються ним, порядок адміністративного оскарження рішень дій чи бездіяльності органів реєстру, блок-схеми звернення виборців до Реєстру тощо;

    - в місцях масового відвідування виборців у сільських, селищних, міській радах та на підприємствах, в установах і організаціях району розташовано інформаційні плакати про необхідність перевірки та уточнення персональних даних в Державному реєстрі виборців;

    - у районній газеті «Маяк» від 23 січня 2015 року №6 оприлюднено виступ щодо підсумків роботи відділу ведення Державного реєстру виборців апарату районної державної адміністрації у 2014 році;

    - 27 березня 2015 року проведено нараду з суб’єктами подання відомостей на рівні начальника відділу з питання виконання Закону України «Про Державний реєстр виборців»;

    - суб’єктам подання відомостей рекомендовано під час проведення особистих прийомів громадян пропонувати звертатися до відділу щодо перевірки своїх даних.

    Вагоме значення у виявленні та упередженні помилок у Реєстрі додала робота із залучення до співпраці керівників установ та організацій, взаємодія з якими передбачена законом.

    Відділом налагоджено співпрацю із суб’єктами подання відомостей, тому поновлення за вказаний період проведено вчасно та в повному обсязі.

    Протягом звітного періоду постійно проводилося інформування населення через районну газету «Маяк» та офіційний веб-сайт районної державної адміністрації щодо перевірки включення до Державного реєстру виборців, необхідності уточнення персональних даних у Державному реєстрі виборців, тимчасової зміни місця голосування без зміни виборчої адреси та інші.

    Таким чином, зауважила Антоніна Михайлівна, що зазначені вище факти свідчать про те, що відділом постійно здійснюється робота щодо актуалізації повноти та цілісності бази даних Реєстру відповідно до вимог чинного законодавства України.

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Травень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    293012345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    272829303112

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання