Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Розпочали роботу місцеві центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги

    На виконання Закону України «Про безоплатну правову допомогу» сьогодні, 1 липня 2015 року, в усіх регіонах України розпочали роботу 100 місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги, які надаватимуть таку допомогу соціально незахищеним категоріям громадян у цивільному та адміністративному процесах.

    Зміст права на безоплатну правову допомогу, порядок реалізації цього права, підстави, порядок та державні гарантії щодо надання безоплатної правової допомоги визначаються Законом України «Про безоплатну правову допомогу» (далі - Закон). Закон був прийнятий та впроваджується на виконання Резолюції 1466 (2005) Парламентської Асамблеї Ради Європи «Про виконання обов’язків та зобов’язань Україною», у якій, зокрема, було закріплено таке зобов’язання України: «13.13. покращити доступ до правосуддя шляхом запровадження системи безоплатної правової допомоги у відповідності до стандартів Ради Європи та практики Європейського Суду з прав людини».

    З 1 січня 2013 року – безоплатна вторинна правова допомога в Україні надається особам, до яких застосовано адміністративне затримання; до яких застосовано адміністративний арешт; які затримані за підозрою у вчиненні злочину; до яких як запобіжний захід обрано тримання під вартою; у кримінальних провадженнях стосовно яких відповідно до положень Кримінального процесуального кодексу України захисник залучається слідчим, прокурором, слідчим суддею чи судом для здійснення захисту за призначенням або проведення окремої процесуальної дії. Організацію послуги забезпечують регіональні центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги. У кожному регіоні функціонує один регіональний центр.

    З 1 липня 2015 року – безоплатна вторинна правова допомога в Україні надається у повному обсязі всім визначеним законом категоріям осіб. Зокрема: малозабезпеченим особам, дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування, біженцям, ветеранам війни (в тому числі учасникам АТО), членам сімей загиблих учасників бойових дій, реабілітованим особам та особам, стосовно яких суд розглядає питання про обмеження цивільної дієздатності чи надання психіатричної допомоги в примусовому порядку та ін. відповідно до ст. 14 Закону. Організацію послуги забезпечують місцеві центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги. У кожному регіоні функціонують від 3 до 8 центрів місцевих центрів.

    Близько 5 тис. адвокатів, відібраних на відкритих конкурсах, надаватимуть консультації для незахищених верств населення та представлятимуть інтереси у судах не лише у кримінальних, а й у цивільних та адміністративних справах, у тому числі й проти держави.

    Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Харківській області

    Адреса: вул. Полтавський шлях, 9, м. Харків, 61052, Україна

    Контактний телефон: 0891-20-00-80

    Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги: 0-800-213103

    Електронна адреса: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду

    Веб-сайт: http://kharkiv.legalaid.gov.ua/ua/

    Директор: Гайворонська Вікторія Валентинівна

    Богодухівський район Харківської області входить до юрисдикції Валківського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Директор центру: Куляшова Ганна Сергіївна тел.(057) 756 0273. Адреса: м. Валки, просп. Леніна, 1

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання