Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    "Пряма лінія" з начальником відділу з призначення пенсій управління Пенсійного фонду України в Богодухівському районі Дубініною Т.І.

    04 серпня відбулася «пряма лінія» з начальником відділу з призначення пенсій управління Пенсійного фонду України в Богодухівському районі Т.І.Дубініною.

    Тих, хто зателефонував, цікавили питання:

    Чи скасовано на сьогодні достроковий вихід на пенсію жінок?

    До 01.01.2015 року жінки, які досягли 55-річного віку, мали право виходу на дострокову пенсію за умови звільнення з роботи та за наявності 30 років страхового стажу. Після цієї дати такі пенсії не призначають.

    Я пенсіонер, інвалід війни III групи. Чи вираховиватимуть з моєї пенсії 15%, якщо я влаштуюсь на роботу?

    Ні, пенсії інвалідам війни III групи виплачують у повному обсязі незалежно від факту роботи та посади, на якій працюють пенсіонери. Це стосується також інвалідів I та II груп, учасників бойових дій.

    Які документи мають подавати особи, що працюють для уточнення характеру та періоду роботи після 1 квітня 2015 року?

    Після призначення пенсії особа повинна повідомити про дату працевлаштування або звільнення чи вид зайнятості шляхом подання заяви й документів, що засвідчують відповідні відомості (зокрема й копію трудової книжки із записом про працевлаштування, довідку, витяг із наказу, копію цивільно-правового договору).

    Я вимушений переселенець із зони АТО. Досяг пенсійного віку і хочу звернутися в органи Пенсійного фонду щодо призначення пенсії. Але в моїй трудовій книжці немає запису про звільнення з роботи. Що роботи в такій ситуації?

    Можна подати інший документ, який підтверджує факт звільнення. Наприклад, копію чи виписку з наказу про звільнення, довідку підприємства. До того ж варто пам’ятати, що органи Пенсійного фонду України приймають документи, котрі видали підприємства та установи, розміщені в зоні здійснення антитерористичної операції, якщо вони відповідають вимогам чинного законодавства. Коли ж людина не має змоги подати зазначені документи, то статус особи, що не працює, може бути надано на підставі особистої заяви пенсіонера. У ній потрібно вказати дату, з якої людина не працює, і пояснити обставини, у зв’язку з якими неможливо було подати оригінал трудової книжки чи внести запис про звільнення. У Пенсійному фонді перевіряють відомості про застраховану особу, після чого надають відповідний статус.

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Травень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    293012345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    272829303112

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання