Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Підтримання державного обвинувачення - одна з основних функцій органів прокуратури

    Богодухівським районним судом за участі прокуратури Богодухівського району розглянуто кримінальне провадження відносно неповнолітнього мешканця м. Харків, який органами досудового розслідування обвинувачувався у незаконному заволодінні транспортним засобом, поєднаним з насильством, що є небезпечним для життя потерпілого тобто злочину, передбаченого ч.3 ст. 289 КК України.

    За результатами розгляду судом постановлено обвинувальний вирок, за яким винну особу засуджено до 5 років позбавлення волі.

    Як повідомив прокурор району Віктор Прудніков, у квітні 2014 року Богодухівським РВ ГУ МВС України в Харківській області зареєстровано кримінальне провадження за ч.3 ст. 289 КК України по факту незаконного заволодіння транспортним засобом місцевого жителя м. Богодухів та спричинення йому тілесних ушкоджень небезпечних для життя та здоров’я в момент заподіяння.

    Як вбачається з обставин кримінального провадження, у квітні 2014 у м. Богодухові 17 річний житель м. Харкова разом зі своїм товаришем повертались з одного з нічних клубів Богодухівського району, останні близько опівночі викликали таксі щоб дістатись центра м. Богодухова. Після того як товариша майбутнього підозрюваного було доставлено до свого дому, неповнолітній злочинець підійшов до водія таксі та вдарив останнього по голові металевим предметом після чого останній втратив свідомість, а підозрюваний заволодів його автомобілем «ВАЗ-21099» який вподальшому використав для власних потреб.

    Досудове розслідування вказаного кримінального провадження проходило під особливим контролем прокуратури району. В ході досудового розслідування встановлено особу неповнолітнього підозрюваного, відносно якого під час досудового розслідування зібрано достатньо доказів для притягнення до кримінальної відповідальності.

    Під час досудового розслідування слідчим СВ Богодухівського РВ ГУ МВС України в Харківській області, за погодженням з прокуратурою Богодухівського району, до слідчого судді Богодухівського районного суду подано клопотання щодо обрання стосовно підозрюваного запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту, яке було задоволено.

    У червні 2014 прокуратурою району затверджено та направлено до Богодухівського районного суду для розгляду по суті обвинувальний акт відносно Особи X за ч. 3 ст. 289 КК України.

    Судовий розгляд вищевказаного кримінального провадження тривав близько 7 місяців. 13 січня 2015 року Особу X судом визнано винною у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст. 289 КК України, та призначено покарання у вигляді 5 років позбавлення волі. 

    На даний час рішення суду першої інстанції набуло чинності відповідно до встановленого законом порядку.

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Травень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    293012345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    272829303112

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання