Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    З колегії районної державної адміністрації та зборів адміністративно-господарського активу району 28.12.2011

    28 грудня відбулося спільне засідання колегії районної державної адміністрації та зборів адміністративно-господарського активу району.

    Питання, винесені на засідання:

    У порядку контролю:

    1. Про хід виконання рішення спільного засідання колегії Богодухівської районної державної адміністрації та зборів адміністративно-господарського активу району від 31.08.2011 «Про стан охорони праці у районі за І півріччя 2011 року та заходи, що вживаються райдержадміністрацією для її поліпшення».

    Планові питання:

    2. Про діяльність Богодухівського РВ ГУМВС України в Харківській області щодо забезпечення законності і правопорядку на території району.

    3. Про виконання Комплексної програми розвитку фізичної культури і спорту в Богодухівському районі на 2007-2011 роки (зі змінами).

    4. Звіт начальника відділу освіти райдержадміністрації Яковлєва Б.М. щодо проведення відділом освіти райдержадміністрації у 2011 році перевірок здійснення виконавчими комітетами місцевих рад району делегованих повноважень органів виконавчої влади відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні».

    5. Про виконання Програми розвитку інформаційного простору Богодухівського району на 2008-2011 роки, затвердженої рішеннями районної ради від 28.10.2008 (ХХІV сесія V скликання).

    6. Про підсумки роботи щодо попередження корупції серед державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування у 2011 році.

    З питання щодо виконання Програми розвитку інформаційного простору Богодухівського району на 2008-2011 роки, затвердженої рішеннями районної ради від 28.10.2008 (ХХІV сесія V скликання) виступила заступник голови райдержадміністрації Зирянова В.В. Зокрема, Валентина Вікторівна зазначила, що на виконання Програми розвитку інформаційного простору Богодухівського району на 2008-2011 року були проведені заходи, спрямовані на розширення інформаційного простору, задоволення інформаційних, культурно-освітніх, професійних та інших потреб громадян.

    Так, діяльність бібліотек Богодухівської централізованої бібліотечної системи була направлена на розширення можливостей громадян району в отриманні права на доступ до якісної, виваженої та об’єктивної інформації. Особлива увага приділялася соціально-психологічній підтримці користувачів у розширенні інформаційного простору в сільській місцевості.

    Слід зазначити, що центральна бібліотека Богодухівської централізованої бібліотечної системи з 2010 року, як Пункт Доступу Громадян до Інформації органів державної влади через Інтернет, приєдналася до «Програми сприяння парламенту ІІ в Україні». У читальній залі центральної бібліотеки для користування читачів встановлено та підключено комп’ютер до всесвітньої мережі Інтернет. Цього ж року Богодухівська централізована бібліотечна система стала членом Української Бібліотечної Асоціації (УБА), основною метою якої є забезпечення права користувачів на своєчасне та якісне бібліотечне та інформаційно-бібліографічне обслуговування.

    У бібліотеках Богодухівської централізованої бібліотечної системи діють інформаційні зони: «Для Вас, користувачі», «Для Вас, батьки», «Ми маємо, вміємо, можемо» створено умови для перегляду літератури «Нові книги», «Література на допомогу шкільній програмі», «Радимо прочитати», «Бібліотека пропонує». Проводяться дні інформації та інформаційні хвилини, під час проведення яких висвітлюється життя і творчість українських письменників.

    Щоквартально готується випуск інформаційного бюлетеня «Нові надходження у бібліотеки Богодухівської централізованої бібліотечної системи».

    Відділом методико - бібліографічної роботи централізованої бібліотечної системи підготовлено та проведено районні семінари: «Бібліотечна інформаційно-рекламна продукція: розробка та видання», «Реорганізація і модернізація сільських бібліотек», «Організація масової роботи у бібліотеках - сучасні підходи».

    Щорічно передплачуються періодичні видання (в середньому 110-120 назв) за кошти районного бюджету та бюджетів місцевих рад.

    Так, було здійснено переплетення архівних екземплярів районної газети «Маяк» за період 1943 по 1999 роки, витрачено коштів 3,2 тис.грн.

    Придбано бібліотечного обладнання та меблів для центральної бібліотеки на суму 23,7 тис.грн., комп’ютерну техніку - 13,1 тис.грн.

    Газета «Маяк» станом на 1 вересня 2011 року має наклад 4784 примірників, у порівнянні з попереднім роком він збільшився на 365 примірників. Газета якісно змінилася: з’явилися нові рубрики, розраховані на всебічні смаки читачів, покращився дизайн видання. Зараз «Маяк» друкується в Харківській друкарні «Нормальні ціни», тож суттєво покращилися і якість видання та фотографій.

    Система інформаційної роботи в районі включає щомісячні виступи голови райдержадміністрації та його заступників, керівників управлінь, відділів та інших структурних підрозділів райдержадміністрації у газеті «Маяк» з актуальних питань соціально-економічного та суспільно-політичного розвитку району.

    З метою роз’яснення основних напрямків політики Президента України, Кабінету Міністрів, органів виконавчої влади на сторінках районної газети «Маяк» постійно друкуються інформаційні матеріали з цих питань.

    Проводиться інформування населення про права громадян, передбачені Законом України «Про доступ до публічної інформації» та про основні норми означеного Закону.

    Зокрема, велику зацікавленість читачів викликають рубрики: «пряма лінія», «гаряча лінія», завдяки яким жителі населених пунктів отримують оперативну інформацію щодо вирішення економічних, соціальних та інших проблем району.

    Під рубриками «У районній державній адміністрації», «На колегії райдержадміністрації», «Актуально», «З селекторної наради», «Актуальне інтерв’ю», у районній газеті подаються матеріали про прийняті головою райдержадміністрації розпорядження, інформація про напрями діяльності районної державної адміністрації щодо поліпшення стану справ у соціально-економічній сфері тощо.

    З листопада 2008 року на сторінках газети з’явилася нова рубрика «Прес-центр райдержадміністрації інформує», в якій висвітлюється щотижнева робота всіх структурних підрозділів районної державної адміністрації. Висвітлюється ця інформація і на офіційному веб-сайті райдержадміністрації.

    Щомісяця на сторінках газети «Маяк» під рубрикою «Місцеві ради: радіус дій» висвітлюється діяльність певної місцевої ради району, її виконавчих комітетів, установ, організацій, які працюють на території ради, а також інформація про комплексні перевірки районною державною адміністрацією органів місцевого самоврядування щодо виконання делегованих повноважень органів виконавчої влади відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні».

    Відділом з питань внутрішньої політики, зв’язків з громадськістю, у справах преси та інформації апарату райдержадміністрації створено базу даних найактуальніших запитань, пропозицій, скарг, які виникають у громади району під час проведення «прямих» і «гарячих» ліній. Це дає змогу використовувати базу даних при підготовці відповідей на порушені запитання в друкованих

    засобах масової інформації, у виступах керівництва району під час зустрічей з населенням.

    У практику роботи райдержадміністрації запроваджено оперативне (протягом п’яти днів) розміщення на офіційному веб-сайті райдержадміністрації інформації про найбільш значущі події, які відбулися в районі.

    На сьогоднішній день газета «Маяк» знаходиться повністю на самофінансуванні.

    На власні кошти редакція здійснює фінансування усіх витрат, пов’язаних з виданням і друком газети, проведення Днів передплатника, передплатної кампанії.

    У 2010 році для виконання заходів Програми було передбачено виділити із районного бюджету кошти у сумі 435,7 тис.грн., але кошти не були виділені.

    З цієї причини не виконано низку запланованих Програмою заходів. Зокрема, не здійснено фінансову підтримку місцевих авторів та творчих зацікавлених осіб, не перетворено редакцію газети «Маяк» в районне інформаційне агентство, на базі редакції не створено сайт.

    Рішенням VІ сесії Богодухівської районної ради VІ скликання, яка відбулася 29 квітня 2011 року, районній газеті «Маяк» була надана фінансова підтримка в сумі 20 тис.грн., але фінансування заплановано на грудень 2011 року.

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання