Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Про кредитну програму на придбання енергозберігаючого обладнання й матеріалів для ОСББ та ЖБК

    Державна цільова економічна програма енергоефективності й розвитку сфери виробництва енергоносіїв із відновлювальних джерел енергії й альтернативних видів палива на 2010-2015 рр. затверджена постановою КМУ від 01.03.2010 р. №243 (далі - Державна програма енергозбереження). На її виконання постановою КМУ від 17.10.2011 р. №1056 було затверджено Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для здійснення заходів щодо ефективного використання енергетичних ресурсів та енергозбереження (далі - Порядок №1056). Ним визначено енергозберігаючі заходи й порядок використання коштів, передбачених у спецфонді держбюджету, що отримані від ЄС у рамках фінансування програми «Підтримка виконання Енергетичної стратегії України в галузі енергоефективності та відновлювальних джерел енергії».

    Можливість отримати відшкодування з бюджету частини суми кредиту з’явилася не тільки у громадян, які вирішили придбати енергоефективне обладнання та матеріали для утеплення своєї оселі, а також у об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (далі - ОСББ) і житлово-будівельних кооперативів (далі - ЖБК).

    У списку фінансових установ, які надають кредити на придбання енергозберігаючих товарів населенню, є:
    Укргазбанк, який надає кредити за кредитною програмою «Тепла оселя»;
    Ощадбанк - за кредитною програмою «Ощадний дім»;
    Укрексімбанк - за кредитною програмою «Тепле житло».

    Кредит надається шляхом безготівкового перерахування коштів на рахунок продавця (постачальника) енергозберігаючого обладнання, матеріалів на підставі виписаного рахунка на енергозберігаючий товар. Умови кредитування фактично однакові в усіх банках - партнерах програми, можуть дещо відрізнятися суми відсотків і разова комісія, але загалом відсоткова ставка для населення не перевищує 25% - це умова держави.

    Перелік енергозберігаючого обладнання та матеріали, які можна придбати в кредит, мають відповідати вимогам і державним стандартам.

    Тож нині в ОСББ та ЖБК є можливість отримати кредит на придбання енергозберігаючого обладнання й матеріалів (із частковою компенсацією з бюджету його частини), а також кредит на капітальний ремонт, реконструкцію й модернізацію (без компенсації частини кредиту).

    Таким чином ОСББ та ЖБК, що мають намір провести тепломодернізацію будинків, можуть отримати кредит, значно заощадивши за рахунок державної підтримки.

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Травень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    293012345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    272829303112

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання