Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    ПАТ «Харківгаз» перевірив роботу 2.2 тис. км газопроводів в рамках підготовки до зими

    ПАТ «Харківгаз» проводить масштабну підготовку газових мереж області до роботи в новому опалювальному сезоні. Газовою компанією вже перевірено 2,2 тис. км газопроводів, усунено 2 тис. витоків газу. В такий спосіб підприємство забезпечує стабільну і безаварійну подачу палива в домівки споживачів.

    Здебільшого, ремонтно-профілактичні роботи проводяться на газопроводах із значним терміном експлуатації, із застосуванням зварки та супроводжуються припиненням газопостачання споживачів. Для безпечного пуску газу, після проведення ремонтних робіт, працівникам ПАТ «Харківгаз» необхідно потрапити у кожне домоволодіння та переконатись, що повторне заповнення системи паливом не спричинить шкоди мешканцям будинку. А стан будинкових газопроводів і обладнання не спровокують аварійну ситуацію під час зимових холодів.

    «Перед відновленням подачі газу в будинок фахівці ПАТ «Харківгаз» перевіряють працездатність будинкових газопроводів, наявність тяги в димових і вентиляційних каналах, відповідність проектної документації встановленому газовому обладнанню. Лише тільки при виявленні порушень газопостачання не відновлюється», - зазначив директор технічний ПАТ «Харківгаз» Дмитро Сдобнов.

    З початку року, ПАТ «Харківгаз» перевірило роботу газових мереж та обладнання в 260 тис. будинках мешканців області. Через порушення було відключено 2 тис. газових приладів споживачів. В тому числі, понад 100 прилади через відсутність тяги в димових та вентиляційних каналах, понад 700 - через самовільну заміну газового обладнання в будинку. Такі порушення суперечать вимогам нормативної бази, адже ставлять під загрозу життя мешканців будинку, можуть залишити без палива споживачів сусідніх будинків та вулиць.

    «Відповідальними за справний стан газових приладів та дотримання правил безпеки в домоволодінні є користувачі газу. ПАТ «Харківгаз», як газорозподільна компанія, контролює поводження з блакитним паливом та при небезпеці відключає газові прилади споживачів», - розповів Дмитро Сдобнов.

    Для відновлення газопостачання, власнику будинку необхідно усунути порушення, що зазначаються в приписі газової компанії. При самовільній заміні газових приладів - виконати проект встановлення нового обладнання в будинку, оформити технічні умови, провести монтаж нового обладнання для його подальшого безпечного використання і здійснити пуск газу.

    Для виконання проектних і монтажних робіт при встановленні або заміні газового обладнання мешканцям Харківської області необхідно звертатись в спеціалізовані організації, що мають дозвіл Держпраці на проведення таких робіт.

    Оформлення технічних умов та пуск газу здійснює ПАТ «Харківгаз».

    Довідка: ПАТ «Харківгаз» здійснює розподіл природного газу на території Харківської області. Підприємство обслуговує 17 тис. км. газопроводів. Щорічні обсяги транспортування складають близько 800 млн. м. куб. природного газу. ПАТ «Харківгаз» забезпечує природним газом понад 450 тис. домоволодінь Харківщини. Підприємство є одним з найбільших роботодавців та платників податків області. Штат підприємства складає близько 3 тис. працівників. Щорічні податкові відрахування Компанії до бюджетів усіх рівнів становлять більше 100 млн. гривень.

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Травень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    293012345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    272829303112

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання