Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Про стан виконання Плану заходів з реалізації Національної стратегії профілактики соціального сирітства на період до 2020 року

    На нараді у голови районної державної адміністрації В.А. Шарова доповіла начальник служби у справах дітей районної державної адміністрації З.М.Галілей.
    На початку свого виступу зауважила, що стабільність держави, її економічний розвиток значною мірою залежить від фізичного та духовного розвитку дитини, ставлення держави до проблем дітей, їх інтересів та потреб.
    Зоя Михайлівна наголосила, що з метою виконання Плану заходів з реалізації Національної стратегії профілактики соціального сирітства на період до 2020 року, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 27 травня 2013 року, службою у справах дітей районної державної адміністрації, іншими структурними підрозділами районної державної адміністрації, причетними до роботи з дітьми, органами місцевого самоврядування постійно ведеться робота, спрямована на попередження соціального сирітства, розвитку сімейних форм виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, удосконалення системи соціальної роботи з сім'ями, що мають дітей і перебувають у складних життєвих обставинах.
    У районі мешкає 6869 дітей. На обліку служби у справах дітей районної державної адміністрації станом на 01 вересня 2016 року перебуває 23 дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах, та 79 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Службою у справах дітей райдержадміністрації постійно ведеться робота щодо своєчасного виявлення дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах, їх обліку, систематичної перевірки умов їх утримання та виховання, проведення профілактичної та виховної роботи у закладах освіти. З початку року перевірено стан виховної роботи в 5 загальноосвітніх закладах району. Дітей, які не приступили до навчання, не виявлено.
    Із 23 дітей, які виховуються у 16 сім’ях, що перебувають у складних життєвих обставинах, 3 дітей зазнали психологічного насильства. Дітей, що залишають місця постійного проживання на обліку служби не перебуває. Службою у справах дітей райдержадміністрації до суду передано 5 позовних заяв про позбавлення батьківських прав 8 батьків у відношенні 8 дітей. Прийнято 4 рішень про позбавлення батьківських прав 6 батьків у відношенні до 5 дітей.
    З метою соціального захисту, влаштування та надання відповідних пільг дітям, що залишилися без батьківського піклування з початку 2016 року за поданням служби у справах дітей райдержадміністрації 5 дітям надано правовий статус. На обліку служби у справах дітей райдержадміністрації станом на 01 вересня 2016 року перебуває 79 дітей вказаної категорії. Підводячи підсумки, зазначила, що актуальним залишається питання поліпшення ефективності діяльності, спрямованої на посилення пропаганди сімейних форм виховання.

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання