Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Освітні перспективи

    За участю Міністра освіти і науки України Лілії Гриневич на засіданні Ради обговорювалося питання створення освітніх округів та функціонування опорних закладів, зокрема, Міністр зазначила, «Люди, що промовляють гасло «немає школи – немає села», втрачають з поля зору найголовніше – школа існує заради дитини, а не дитина існує для того, щоб стояла будівля школи чи оплачувалися години вчителя. Школа потрібна для того, аби наші діти отримували якісну освіту, яка стане для них квитком у майбутнє. І тому наша мета – створити таку інфраструктуру закладів, щоб ми могли підвезти до якісної, добре обладнаної школи, в якій є хороші вчителі, кожного українського школяра».
        У нашому районі з 1 вересня 2017 року планується створення опорного закладу на базі Богодухівського колегіуму №2 Богодухівської районної ради Харківської області. З метою вивчення досвіду створення опорного закладу перший заступник голови районної державної адміністрації В.В. Зирянова, завідувач районним методичним кабінетом при відділі освіти районної державної адміністрації О.О. Беспалько та директор Богодухівського колегіуму №2 Т.М. Ємельяненко відвідали Валківський ліцей імені Олександра Масельського, на базі якого з 1 вересня 2016 року створено опорний заклад. Колеги з Валківського району - заступник голови Валківської районної державної адміністрації Н.М. Осадча, начальник відділу освіти Валківської районної державної адміністрації В.В. Новосел та директор Валківського ліцею імені Олександра Масельського В.І. Грєхова в атмосфері доброзичливого спілкування презентували перший досвід організації діяльності Валківського освітнього округу та опорного загальноосвітнього навчального закладу – Валківського ліцею імені Олександра Масельського, а вчителі ліцею продемонстрували можливості мультимедійного обладнання та інших надсучасних освітніх новинок у кабінетах фізики, географії, історії, біології, іноземної мови та багатьох інших, а також інтерактивного лазерного тиру, що використовується при вивченні предмету «Захист Вітчизни».
        Результатом зустрічі стала домовленість про подальшу співпрацю, що сприятиме обміну інформацією, досвідом роботи для втілення планів в життя, а значить - розвитку.


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Травень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    293012345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    272829303112

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання