Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    У районі проводиться певна робота із запобігання та зменшення обсягів утворення відходів, їх збирання, перевезення та захоронення, а також недопущення їх впливу на навколишнє природне середовище та здоров'я людини

    У травні 2016 року завершено будівництво І черги Комплексу по управлінню комунальними відходами м. Богодухів потужністю 30 тис.куб.м на рік. Сесією Богодухівської районної ради від 24.02.2017 № 421-VII прийнято рішення про прийняття до спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міста Богодухівського району першого пускового комплексу об’єкту: «Будівництво Комплексу по управлінню комунальними відходами м. Богодухів (перший пусковий комплекс)» (ХІІ сесія VII скликання).
        Для стабільної роботи Комплексу органам місцевого самоврядування необхідно забезпечити організаційні заходи зі збору твердих побутових відходів (далі - ТПВ) на підвідомчих територіях.
        Для збору твердих побутових відходів в районі налічується 559 контейнерів, з яких встановлено - 480, в т.ч. на території міської ради – 330. В більшості випадків відсутні майданчики під контейнери з твердим покриттям, що є порушенням санітарних норм.
        На постійній основі вивезення ТПВ в 2016 році здійснювалось лише Богодухівською міською, Губарівською, Сазоно-Баланівською, Петропавлівською та Крисинською сільськими радами. Загальний обсяг захоронених на санкціонованому сміттєзвалищі ТПВ у 2016 році становить 21640 м. куб.
        У 2017 році з комунальним підприємством «Богодухівжитло» укладено договори на вивезення та захоронення ТПВ: Богодухівською міською, Губарівською, Олександрівською, Павлівською, Кленівською, Крисинською сільськими радами. На захоронення ТПВ: Сазоно-Баланівською, Сухининською сільськими радами, ФОП «Юхта» (с. Крисине), КП «Вільшанське» (територія Петропавлівської сільської ради).
        За січень-лютий 2017 року на санкціонованому звалищі захоронено 2276 куб.м. побутових відходів: з території Богодухівської міської ради – 2153 м.куб., Петропавлівської сільської ради – 17 м.куб., Крисинської сільської ради – 57 м.куб., Губарівської сільської ради – 36 м.куб., Сазоно-Баланівської сільської ради – 4 м.куб., Сухининської сільської ради – 9 м.куб.
        Іншими місцевими радами сміття на санкціоноване сміттєзвалище району не вивозилось, чим не забезпечено виконання вимог Закону України «Про відходи Відповідно до статей 82 та 152 Кодексу України «Про адміністративні правопорушення» у разі порушення вимог щодо поводження з відходами або державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів передбачено накладання штрафу на громадян і на посадових осіб, громадян – суб’єктів підприємницької діяльності. В 2016 році Богодухівською міською радою складено 13 протоколів на суму 4,8 тис. грн.
        КП «Богодухіввода» надає послуги з централізованого водовідведення в м. Богодухові 853 абонентам, КУОЗ Богодухівська центральна районна лікарня, Богодухівському колегіуму № 2, дошкільному навчальному закладу № 8 м. Богодухова та трьом суб’єктам господарювання у сфері торгівлі, харчування та комунально-побутового обслуговування населення. Для знешкодження рідких побутових відходів використовуються очисні споруди по вул. Комарова та вул. Катукова в м. Богодухів.
        ТОВ СП «Богодухівський комбікормовий завод» надає послуги з централізованого водовідведення 80 абонентам та Губарівському НВК. Використовуються очисні споруди в с. Губарівка.
        На даний час не введено в експлуатацію очисні споруди в с. Семенів Яр. Для будівництва сучасних очисних споруд на місці існуючих завершується розроблення детального плану території та планується розпочати розробку проектно-кошторисної документації на будівництво очисних споруд.
        На початку 2017 року введено в експлуатацію каналізаційний колектор по вул. Чалого, вул. Загорулька, вул. Урицького в м. Богодухові». Будівництво здійснювалось за кошти з державного фонду регіонального розвитку у сумі відповідно 426,5 тис.грн. та міського бюджету - 47,6 тис. грн.
        Ввод в експлуатацію каналізаційного колектору забезпечив підключення абонентів до центральної каналізації, що значно покращило екологічну ситуацію по зазначених вулицях. Для забезпечення очищення стічних вод мікрорайону вул. Катукова, за рахунок коштів місцевого бюджету була розроблена проектно-кошторисна документація (ПКД) на будівництво очисних споруд по вул. Катукова. Вартість будівництва 3466,363 тис. грн. Кошти на будівництво не виділені.


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Травень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    293012345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    272829303112

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання