Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Санітарний стан територій району є проблемою, яка потребує термінового вирішення

    Відповідно до ст. 30 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» вирішення питань збирання, транспортування, утилізації та знешкодження побутових відходів належить до компетенції виконавчих органів сільських, селищних, міської рад.
        Для збору твердих побутових відходів в місцевих радах налічується 559 контейнерів, з яких встановлено – 480.
        У 2017 році з комунальним підприємством «Богодухівжитло» уклали договори на вивезення та захоронення ТПВ наступні сільські ради: міська рада, Губарівська, Олександрівська, Павлівська, Кленівська, Сазоно-Баланівська, Крисинська та Степнянська сільські ради; тільки на захоронення ТПВ: КП «Вільшанське» (територія Петропавлівської сільської ради), Шарівська селищна, Сухининська, Вікторівська, Вінницько-Іванівська та Хрущово-Микитівська сільські ради.
        За січень-квітень 2017 року на санкціонованому звалищі захоронено 6826,5 куб. м. побутових відходів з території 11 місцевих рад. Органам місцевого самоврядування рекомендується здійснювати вивезення та захоронення твердих побутових відходів з підвідомчих територій на підставі договорів з підприємствами, якими надаються дані послуги. Контролювати додержання юридичними та фізичними особами вимог у сфері поводження з побутовими відходами та розглядати справи про адміністративні правопорушення у разі порушення законодавства про відходи. Проводити роз’яснювальну роботу щодо поліпшення екологічної свідомості населення. Дорожнім підприємствам району - привести в належний санітарний стан узбіччя автодоріг, здійснити видалення порослі, виконати фарбування мостів, огорожі, поновлення дорожніх знаків. ДП «Гутянське лісове господарство» рекомендується провести роботу з очищення підвідомчих територій лісів від сміття, підготувати попереджувальні та агітаційні плакати щодо недопущення засмічення лісів.


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання