Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    З колегії районної державної адміністрації та зборів адміністративно-господарського активу району 25.01.2012

    25 січня відбулося спільне засідання колегії районної державної адміністрації та зборів адміністративно-господарського активу району. Питання, винесені на засідання:

    1. У порядку контролю: Про хід виконання рішення спільного засідання колегії районної державної адміністрації та зборів адміністративно-господарського активу району від 28.12.2011 «Про діяльність Богодухівського РВ ГУМВС України в Харківській області щодо забезпечення законності і правопорядку на території району».

    2. Про хід виконання рішення спільного засідання колегії районної державної адміністрації та зборів адміністративно-господарського активу району від 28.12.2011 «Про виконання Комплексної програми розвитку фізичної культури і спорту в Богодухівському районі на 2007-2011 роки (зі змінами)».

    3. Про хід виконання рішення спільного засідання колегії районної державної адміністрації та зборів адміністративно-господарського активу району від 28.12.2011 «Звіт начальника відділу освіти райдержадміністрації Яковлєва Б.М. щодо проведення відділом освіти райдержадміністрації у 2011 році перевірок здійснення виконавчими комітетами місцевих рад району делегованих повноважень органів виконавчої влади відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні».

    4. Про хід виконання рішення спільного засідання колегії районної державної адміністрації та зборів адміністративно-господарського активу району від 28.12.2011 «Про виконання Програми розвитку інформаційного простору Богодухівського району на 2008-2011 роки, затвердженої рішеннями районної ради від 28.10.2008 (ХХІV сесія V скликання)»

    Планові питання:

    5. Про підсумки соціально-економічного розвитку району за 2011 рік та завдання на 2012 рік.

    6. Про підсумки виконання Пріоритетних напрямів роботи районної державної адміністрації за 2011 рік, затверджених розпорядженням голови райдержадміністрації від 01.03.2011 №74, та визначення і затвердження їх на 2012 рік.

    7. Про стан справ щодо забезпечення стабільного теплопостачання житлового фонду і об’єктів соціальної сфери та стан розрахунків житлово-комунальних підприємств на енергоносії.

    8. Про забезпечення охорони здоров’я та якості медичної допомоги населенню району.

    9. Про стан здійснення виконавчими органами місцевих рад району делегованих повноважень органів виконавчої влади відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» у 2011 році.

    10. Про стан виконавської дисципліни в роботі з контрольними документами в районній державній адміністрації у 2011 році.

    11. Про стан реалізації державної кадрової політики в районній державній адміністрації .

    Зокрема, з питання щодо підсумків соціально-економічного розвитку району за 2011 рік та завдання на 2012 рік .виступив перший заступник голови райдержадміністрації Кириченко О.І. Зокрема, він зазначив, що промислові підприємства району наростили обсяги реалізації продукції, аграрії району отримали непоганий врожай сільськогосподарських культур, підприємства житлово-комунального господарства забезпечують споживачів району послугами в достатній кількості. Освітні заклади, заклади охорони здоров’я та культури району забезпечили виконання покладених на них функціональних обов’язків. За рахунок власних надходжень та отриманої дотації вдалося повністю виплатити заробітну плату працівникам бюджетних установ району. Разом з тим, є ряд проблем, які негативно впливають на соціально-економічний розвиток району. Перш за все, не вдалося ліквідувати заборгованість з оплати праці, податковий борг до місцевих бюджетів та недоїмку по платежах до Пенсійного фонду України, стабілізувати розвиток тваринницької галузі тощо.

    Промисловість

    Промислові підприємства району збільшили обсяги реалізації продукції на 23%. За 2011 рік реалізовано товарів, робіт і послуг на суму 210 млн. грн. Із 10 підприємств, які входять до кола звітуючих, 7 збільшили обсяги виробництва. За попередніми даними, галузь отримала прибуток в сумі 2,4 млн. грн., рівень середньомісячної заробітної плати зріс майже на 21%, середньооблікова чисельність працюючих на 16%.

    Разом з тим, у галузі є ряд проблемних питань, головне з яких - робота окремих підприємств у режимі неповної зайнятості.

    Агропромисловий комплекс

    Розвиток аграрного сектора у 2011 році характеризується збільшенням виробництва валової продукції на 87% до рівня попереднього року за рахунок покращення показників у рослинництві.

    Господарствами району вирощено 147,6 тис.тонн зернових культур, що вдвічі більше, ніж за попередній рік. Зібрано 36 тис.тонн соняшнику та 56,3 тис.тонн цукрових буряків, що відповідно на 86% та у 2,3 рази перевищують показники 2010 року. Торік середня врожайність гречки зросла у 4 рази, проса - у 3 рази.

    Під урожай наступного року посіяно 26,6 тис.га озимих зернових культур, що на 1 тис. га більше, ніж у минулому році.

    Поголів’я великої рогатої худоби, в тому числі корів у сільгосппідприємствах району скорочено на 4%. Це привело до зменшення виробництва молока на 14%, м’яса (жива вага) - на 6% до рівня 2010 року.

    При цьому, кількість свиней у сільгосппідприємствах району за минулий рік зросла у 2 рази, поголів’я овець - на 16%.

    Траспорт і зв'язок

    За статистичними даними обсяги пасажироперевезень (з урахуванням обсягів підприємців-фізичних осіб) склали 55% до рівня 2010 року. При цьому кількість автобусних маршрутів у районі не змінилася, а кількість рейсів дещо зросла. Головна причина зменшення показника є те, що основний перевізник - ТОВ «АВТО-Ові», зареєстрований за межами району де і звітує.

    За 2011 рік обсяги вантажних перевезень автомобільним транспортом зросли 15,5%, доходи цеху телекомунікаційних послуг - на 9%. За рік встановлено 16 телефонних апаратів пільговому контингенту, з яких: 3 - сільським жителям району, підключено до мережі Інтернет 323 абоненти.

    Розрахунки за енергоресурси

    За 2011 рік рівень розрахунків за спожиту електроенергію склав 99,1%, що майже на рівні розрахунків на початок року.

    Погіршала ситуація щодо розрахунків за спожитий природний газ. Станом на 01.01.2012 рівень сплати склав 94%, тоді як на відповідну дату попереднього року - 101%.

    Будівництво

    Виконані роботи з реконструкції дошкільного навчального закладу в с.Крисине та каналізаційних мереж в с. Губарівка, виготовлена проектно-кошторисна документація на реконструкцію гуртожитку під багатоквартирний житловий будинок по вул. Космічній, 1/1 в м. Богодухів, частково виконані роботи по виготовленню проектно-кошторисної документації на будівництво підвідного газопроводу високого тиску до сіл Івано-Шийчине та Братениця, розпочаті роботи по будівництву глибинної артезіанської свердловини на Північному водозаборі (м. Богодухів).

    Житлово-комунальне господарство

    Підприємства галузі забезпечують споживачів району послугами в достатній кількості. Тарифи на житлово-комунальні послуги були приведені у відповідність до фактичних витрат на їх виробництво.

    Протягом минулого року рівень розрахунків за отримані послуги скоротився по всіх напрямках, а заборгованість споживачів - зросла.

    Споживчий ринок

    Потреби споживачів району задовольняють 227 підприємств роздрібної торгівлі та громадського харчування, 88 кіосків.

    За попередніми даними, оборот роздрібної торгівлі з урахуванням фізичних осіб-підприємців за 2011 рік зріс на 20% і склав 270 млн.грн.

    Ситуація на продовольчому ринку району залишається стабільною. Ціни на основні продукти харчування знаходяться на рівні середньообласних. В середньому на 25% зменшилася ціна на цукор. Спостерігається сезонне підвищення цін на молоко, молочну продукцію та яйця.

    Мале підпнриємництво

    Протягом року суттєвих змін щодо кількості підприємств малого бізнесу не відбулося. У районі зареєстровано 98 підприємств малого бізнесу і протягом тривалого часу їх кількість практично не змінюється.

    Чисельність фізичних осіб - підприємців скоротилася на 67 осіб, або на 4%. Зареєстровано 130 підприємців, а скасовано 197.

    Бюджет

    Станом на 01.01.2012 зведений бюджет Богодухівського району по доходах виконаний на 100% до затверджених показників.

    План власних і закріплених доходів місцевих бюджетів виконано на 105,9%. Перевиконання до рівня попереднього року склало 18,7%.

    Районний бюджет перевиконаний на 9,3%.

    Із 24 бюджетів району не забезпечено виконання власних та закріплених доходів по 10 місцевих бюджетах (Богодухівська м/р, Вінницько-Іванівська с/р, Губарівська с/р, Кленівська с/р, Куп’єваська с/р, Зарябинська, Олександрівська с/р, Полковомикитівська с/р, Степнянська с/р та Червононивська).

    Заробітна плата

    Рівень заробітної плати за січень-вересень 2011 року по району склав 1820 грн., підвищився порівняно з відповідним періодом минулого року на 28,9%.

    Не вдалося ліквідувати борги з оплати праці. Станом на 01.01.2012 заборгованість склала 105,4 тис. грн. (протягом року зменшилась на 100,2 тис. грн.).

    Ринок праці

    За рахунок усіх джерел фінансування за 2011 рік у районі створено 586 нових робочих місць при річному завданні - 580. Кількість новостворених робочих місць перевищує обсяги ліквідованих на 7,7% (ліквідовано за 2011 рік 544 робочих місця).

    Протягом року послугами служби зайнятості скористалось 2306 осіб, з яких 1262 - працевлаштовано (річне завдання перевиконано на 35,7%). Пройшли професійну підготовку, перепідготовку, підвищення кваліфікації 466 осіб (планові показники перевиконано на 40,8%), залучено до оплачуваних громадських робіт 583 громадян при завданні - 580.

    Соціальний захист

    На кінець 2011 року кількість сімей у районі, які користувалися житловою субсидією склала 1994, або 12% від загальної кількості сімей в районі.

    Призначено різного виду державних соціальних допомог на загальну суму 28,2 млн. грн., які повністю профінансовано.

    Станом на 01.01.2012 року на обліку в Єдиному державному автоматизованому реєстрі осіб, які мають право на пільги перебувало 11714 осіб, з них ветеранів війни - 2351 осіб.

    Пенсії

    За 2011 рік план власних надходжень до бюджету Пенсійного фонду виконано на 96,8%. Разом з тим, у порівнянні з попереднім роком надходження зросли на 5,4 млн. грн., або на 11%.

    Загальний обсяг видатків на виплату пенсій та грошової допомоги за 2011 рік склав 152,7 млн. грн., що на 8,7 млн. грн. більше, ніж за попередній рік. Пенсії виплачувалися своєчасно і в повному обсязі.

    Протягом року на 33% зросла недоїмка до Пенсійного фонду України і станом на 01.01.2012 склала 284,2 тис. грн.

    Освіта

    Організовано безперебійне підвезення учнів та педагогічних працівників до 13 загальноосвітніх шкіл району із сільських населених пунктів. У рамках виконання програми «Шкільний автобус» торік отримано новий автобус для організації підвозу учнів та вчителів Ульянівської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

    Гарячим харчуванням за рахунок бюджетних коштів забезпечені всі учні 1-4 класів (1260 дітей) та всі учні пільгового контингенту.

    В усіх закладах освіти району проведені поточні ремонти. На їх підготовку до нового навчального року використано 1,5 млн. грн., з яких 53% - позабюджетні кошти. Виконані роботи щодо облаштування внутрішніми туалетами Шарівської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

    У районі налічується 1842 дитини віком до 6 років, з яких охоплено дошкільним навчанням 898, або 61% від загальної кількості дітей від 1 до 6 років.

    Сім’я та молодь, фізкультура і спорт

    Станом на 01.01.2012 охоплено відпочинком та оздоровленням 4110 дітей, що становить 100% від загальної кількості дітей шкільного віку. З означеного показника район посідає перше місце серед районів області.

    Протягом року на 15% зросла кількість дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, де не забезпечуються необхідні умови життя, навчання, виховання та розвитку дітей.

    На первинному обліку перебуває 102 дитини-сироти та дітей, позбавлених батьківського піклування, з яких 91% - охоплені сімейними формами виховання.

    У районі створені та функціонують два дитячих будинки сімейного типу, в яких виховується 10 дітей-вихованців та одинадцять прийомних сімей, в яких виховується 14 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

    Збережена мережа фізкультурно-оздоровчих закладів району.

    Медична галузь

    Забезпечено виконання планових показників по охопленню населення цільовими профоглядами та гарантований державою обсяг безоплатної медичної допомоги соціально-незахищеним верствам населення. Хворі на цукровий діабет 100% забезпечувалися необхідними препаратами.

    Створений Міжрайонний стоматологічний центр сприяє покращенню доступності профільної медичної допомоги для інвалідів війни та учасників бойових дій.

    За минулий рік показник захворюваності населення в районі зріс на 2,4%, у тому числі туберкульозом - на 6,1%, онкопатологію - на 14%.

    Рівень укомплектованості медичних закладів лікарями складає 78% від потреби, в тому числі сімейними лікарями - 55,6%, а в сільській місцевості-28,6%. Недостає 15 лікарів, у тому числі 9 - сімейних.

    Культура

    На покращення матеріально-технічної бази закладів культури торік залучено 50,9 тис. грн. спонсорських коштів. Всього на ремонт закладів культури використано 172,8 тис. грн., з яких питома вага бюджетних коштів складає 35%.

    Фольклорний колектив «Шарівчанка» Шарівського СБК отримав звання «народний».

    У той же час 39% будівель закладів культури потребують капітальних ремонтів. Проблемним питанням залишається опалення клубних закладів та недостатня матеріально-технічна база.

    Враховуючи існуючі в районі проблеми, розроблені завдання на 2012 рік спрямовані на стабільну роботу галузей матеріального виробництва та житлово-комунального господарства, покращення матеріально-технічної бази закладів соціально-гуманітарного призначення, забезпечення своєчасної виплати заробітної плати, пенсії та різного виду соціальних допомог,

    За результатами спільного засідання колегії районної державної адміністрації та зборів адміністративно-господарського активу району прийняті відповідні рішення.

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання