Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    На Харківщині від початку року створили 9 дитячих будинків сімейного типу та 11 прийомних сімей

    Про це під час брифінгу в Офіційному Медіацентрі ХОВА розповіла заступниця начальника служби у справах дітей Харківської обласної військової адміністрації Тетяна Пономаренко.
       
        Цьогоріч на Харківщині створено 9 дитячих будинків сімейного типу та 11 прийомних сімей, до яких влаштовано 55 дітей, позбавлених батьківського піклування. Протягом 2022-2023 років в області створили 40 альтернативних форм виховання, до яких влаштували 252 дитини.
       
        «Система захисту прав дітей є одним із пріоритетних напрямків державної політики. І в цьому напрямку в Харківській області також розвивається і підтримується основні права, і відбувається реалізація прав дітей-сиріт і дітей позбавлених батьківського піклування. На сьогодні в Харківській області функціонує 134 дитячих будинки сімейного типу та 228 прийомних сімей», - зазначила Тетяна Пономаренко.
       
        Нині на Харківщині зареєстровано 4233 дитини, позбавлені батьківського піклування. Із них 98% влаштовано до сімейних форм виховання.
       
        «Наразі 82 дитини-сироти або дитини, позбавлені батьківського піклування перебувають в будинках дитини, Із них два будинки дитини евакуйовані за межі України, і два будинки дитини евакуйовані були в межах держави», - додала Тетяна Пономаренко.
       
        Харківська обласна військова адміністрація спільно з облрадою та міжнародними партнерами активно реалізовує програми з підтримки і розвитку альтернативних форм виховання. Обласна програма передбачає виплати за створення прийомної сім’ї або ДБСТ чи патронатну родину, виплата прийомним сім'ям, які досягли 15-річного функціонування, фінансова допомога родинам, які взяли опіку над дитиною з інвалідністю.
       
        «Робота з фінансової підтримки альтернативних форм виховання триває в посиленому режимі. Наприклад, вже цьогоріч вже 11 родин отримали одноразову грошову допомогу в розмірі 30 тисяч гривень за створення альтернативної форми виховання. Також впродовж поточного року 28 сімей мають отримати грошову виплату в розмірі 50 тисяч гривень за 15-річне функціонування», - розповіла заступниця начальника служби у справах дітей ХОВА.
       
        Водночас, до підтримки альтернативних форми виховання активно долучаються міжнародні партнери та благодійні фонди. За ініціативи Фундації Олени Зеленської для двох дитячих будинків сімейного типу, що втратили житло внаслідок російської агресії, збудували нові оселі в більш безпечних територіальних громадах Харківської області.
       
        «Фундація Олени Зеленської активно допомагає ДБСТ Харківщини. Завдяки цій підтримці діти оздоровилися в дитячому оздоровчому таборі «Артек». 80 дитячих будинків сімейного типу були забезпечені. Цьогоріч планується 14-денний відпочинок для 250 дітей, вихованців ДБСТ, в оздоровчому дитячому таборі «Артек-Буковель». Переконані, що діти отримають приємні враження і відпочинуть, зможуть отримати певну реабілітацію», - додала Тетяна Пономаренко.
       
       


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання