Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    ЮНІСЕФ виділить додаткову фінансову підтримку для дітей з інвалідністю

    Під час робочої наради з питань соціального захисту дітей, яка відбулася під головуванням заступниці начальника Харківської ОВА Віти Ковальської, обговорили розвиток сімейних форм виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.
       
        Також учасники заходу розглянули стан проведення евакуації дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування з законними представниками.
       
        «Необхідно провести моніторинг сімей, щоб розуміти, де перебуває дитина, чи може вона бути усиновлена. Ми повинні зробити все можливе, щоб підвищити батьківські компетентності, прокомунікувати з ними, дізнатися про їхній стан та чи не мають вони професійного вигорання, чи хочуть взяти, наприклад, до свого дитячого будинку сімейного типу ще дітей», – прокоментувала Віта Ковальська.
       
        Керівниця програм ЮНІСЕФ у Харківській області Людмила Паламар розповіла, що також буде додаткова фінансова підтримка і кейс-менеджмент для ведення дітей в сімейних формах виховання, де є особи з інвалідністю.
       
        «Ми підтримуємо Харківську обласну військову адміністрацію з реалізацією реформи кращого догляду. Важливою частиною цієї реформи є розвиток і підтримка наявних альтернативних форм сімейного виховання. Найактивніше зараз ми впроваджуємо це в 12 пілотних громадах. Одне з напрямків, який будемо розвивати – допомога вихователям ставати краще, залучати їх до груп взаємопідтримки тощо», – сказала Людмила Паламар.
       
        Окрім того, порушили питання щодо забезпечення та реалізації права дитини на усиновлення громадянами України в умовах воєнного стану, а також забезпечення умов соціального захисту дітей, які перебувають в складних життєвих обставинах, та про розвиток послуги патронату над дитиною в громадах.
       
        «Наразі в Харківській області укладено договори із 134 дитячими будинками сімейного типу, в яких виховується 928 дітей та осіб, та 228 прийомних сімей, в яких проживає 385 дітей та осіб. Питання розвитку альтернативних форм сімейного виховання перебуває на постійному контролі служби у справах дітей обласної військової адміністрації. Зокрема, з початку 2024 року утворено 9 ДБСТ та 11 прийомних сімей, до яких влаштовано 55 дітей», – зазначила заступниця начальника Служби у справах дітей Харківської ОВА Тетяна Пономаренко.
       
       


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання