Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    «Окупантам не вдалося втілити плани по захопленню Вовчанська, Липців і подальшого блокування Харкова», - Олег Синєгубов

    Про це начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов розповів під час преспідходу.
       
        З початку поточного року російські окупанти посили обстріли обласного центру. За півроку ворог здійснив понад 1500 ударів по Харкову, 200 з яких – ракетні. Наразі інтенсивність обстрілів міста із застосуванням ракет С-300 зменшилась, але загроза залишається.
       
        «Ми пам’ятаємо про найгучніші трагедії цього року - це і Епіцентр, це і типографія, і інші цивільні підприємства, житлові будинки,тощо. Тобто ворог цілеспрямовано намагається чинити терор проти мирного населення. Утім, ситуація дійсно дещо змінилася. Коли сюди приїздив Президент, він обіцяв, що буде прийняти ряд рішень щодо захисту міста Харкова та області. Як наслідок: останнім часом стало в Харкові тихіше. Але звертаємося до жителів: загрози залишаються, втрачати пильнисть не варто», - зазначив Олег Синєгубов.
       
        Крім того, начальник Харківської ОВА розповів про оперативну ситуацію в області. На Півночі області ворог проводить перегрупування та стягує резерви. В районі Вовчанська точаться бої. На Куп'янському напрямку відбуваються штурмові дії у п'яти населених пунктах. Воїни стоять на своїх позиціях, ведуть активну оборону. Втрат позицій за останню добу не допущено.
       
        «Задум окупантів провалився. Вони планували окупувати Вовчанськ та Липці за, умовно кажучи, два дні. Через п'ять днів дійти до міста Харкова і далі продовжити свої дії. Окупанти були зупинені нашими Збройними силами і наразі ведуться активні бойові дії, вживаються заходи щодо, не лише протидії та стримування ворога, а щодо витіснення його за межі території Харківської області», - додав Олег Синєгубов.
       
        Також на Харківщині триває евакуація цивільного населення з низки населених пунктів прикордонних Харківського, Чугуївського, Богодухівського, а також Куп’янського районів. Від 10 травня до більш безпечних тергромад області було евакуйовано 11729 людей. Водночас триває евакуація в примусовий спосіб дітей пільгових категорій та їх опікунів з населених пунктів Золочівської тергромади за межі Харківської області. Із 123 неповнолітніх вже евакуйовано 80.
       
        «Впродовж цього тижня усі діти та їх опікуни пільгових категорій з Золочівщини будуть евакуйовані. Триває так само обов'язкова евакуація по населеним пунктам Золочівської громади. Надалі, можливо, будуть прийняти рішення щодо посилення евакуаційних заходів з цього напрямку і переведення до статусу примусової», - пояснив начальник Харківської ОВА.
       
        Нагадаємо, охочі евакуюватися можуть звертатися за номером 1552 або 0-800-33-92-91. Дзвінки безкоштовні.
       
       


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання